Direcția Județeană de Statistică Maramureș: Recensământul populației şi locuințelor va începe în prima jumătate a anului 2022

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Recensământul Populației şi Locuințelor va începe în prima jumătate a anului 2022, motiv pentru care Direcția Județeană de Statistică vine în sprijinul cetățenilor cu cât mai multe informații relevante.

Astfel, Recensământul Populației şi Locuințelor se realizează o dată la zece ani, fiind o cercetare amplă, de interes național care prezintă o importanță extrem de mare. Toate instituțiile locale, județene sau centrale vor utiliza aceste date pentru fundamentarea deciziilor privind dezvoltarea economică şi socială sau pentru a elabora strategii de dezvoltare.

Momentul de referință al Recensământului Populației şi Locuințelor 2021 este ora 00:00, din data de 1 decembrie 2021.

Metodele de colectare a datelor sunt:

✔Autorecenzarea (14 martie 2022 – 15 mai 2022) – populația va avea posibilitatea de a completa chestionarul individual, online, accesând un link dedicat recensământului.

✔Autorecenzarea asistată (14 martie 2022 – 15 mai 2022) – se realizează cu sprijinul unui recenzor, în spațiile special amenajate din cadrul primăriilor din fiecare unitate administrativ – teritorială.

✔Interviul față în față (16 mai 2022 – 17 iulie 2022) – colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri față în față (cu ajutorul tabletelor).

RPL 2021 este primul recensământ 100% informatizat.

Toate informațiile comunicate de cetățeni au caracter confidențial, scopul prelucrării acestora fiind strict statistic.
După finalizarea recensământului, datele vor fi transmise la EUROSTAT, România îndeplinindu-şi obligația ca stat membru al Uniunii Europene.

📌Participarea la recensământ şi furnizarea de informații corecte şi complete sunt obligatorii, potrivit Ordonanței de Urgență nr. 19/2020.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2