Directorii institutiilor de cultura si-au prezentat proiectele plenului Consiliului Judetean

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sedinta ordinara a Consiliului Judetean Maramures a avut loc miercuri, 31 mai 2017, cu incepere de la ora 12.00, fiind prezenti 31 din cei 35 de alesi judeteni. Sedinta a fost prezidata de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Inainte de a se intra in ordinea de zi a proiectului de hotarare, cei patru directori ai institutiilor de cultura din subordine, ale caror contracte de management au fost deja semnate pentru urmatorii patru ani de catre presedintele Consiliului Judetean Maramures si-au prezentat, in fata plenului, proiectele si intentiile de viitor.

Este vorba despre Marinel Petreus, director al Scolii Populare de Arte ”Liviu Borlan Baia Mare”, Monica Mare, director al Muzeului de Etnografie si Arta Populara Baia Mare, Teodor Ardelean, managerul Bibliotecii Judetene ”Petre Dulfu” Baia Mare si Iuliana Dancus, director al Ansamblului Folcloric National ”Transilvania”. S-a discutat, apoi, despre delegatiile care au avut loc in luna mai in Egipt si in Liban, in vederea intaririi relatiilor internationale.

Pe ordinea de zi s-au aflat 17 proiecte de hotarare si patru puncte suplimentare, trei proiecte fiind retrase la inceputul sedintei. Alesii judeteni au aprobat, astfel, majorarea bugetului de venituri si cheltuieli al judetului pe anul 2017, dar si conturile anuale de executie a bugetelor pe anul 2016 pentru bugetul propriu al judetului.

A fost aprobat si bugetul de venituri si cheltuieli al SC Drumuri si Poduri Maramures SA, fiind identificate si imobilele constituite din terenurile adiacente unor drumuri judetene situate pe traseul aferent proiectului ”Reabilitarea Drumului Nordului – Maramures etapa I”, dar si terenurile aferente coridoarelor de expropriere. Totodata, s-a adoptat trecerea unor bunuri din domeniul public al judetului Maramures in domeniul public al municipiului Sighetu Marmatiei si in domeniul public al comunei Ocna Sugatag.

Alesii judeteni au validat si Comisia de selectie a proiectelor si actiunilor in domeniul tineretului pentru finantari nerambursabile din bugetul judetului, pe anul 2017. In ceea ce priveste programul cultural prioritar al Consiliului Judetean Maramures, 50.000 de lei vor fi retrasi de la Festivalul Castanelor organizat de municipiul Baia Mare, ghidul impunand aceasta limita maxima de 50.000 de lei.

Suma ramasa neutilizata va fi distribuita catre proiectul irlandezului Peter Hurley, ”Drumul lung spre Cimitirul Vesel” – 30.000 de lei si 20.000 pentru Festivalul Zilelor Orasului Somcuta Mare. Consiliul Judetean Maramures a validat si achizitionarea serviciilor juridice de asistenta si de reprezentare in litigiul pe care Judetul Maramures il are cu SC Kasdum GF SRL, in baza Contractului de proiectare si executie lucrari la proiectul ”Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Maramures”. Toate proiectele supuse votului plenului au fost votate in unanimitate.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

1 Comment

  1. mircea

    Prietene Zetea,iar cultura? De parca am intrece tarile nordice la civilizatie,iar din cate vad cultura de masa e buna in Somcuta dar e naspa la castane in Baia Mare.Mai bine i-ati civiliza pe moroseni ( tine tot de cultura ) sa nu arunce mizeria prin santuri,prin paduri sau in rauri.Dar ceva munca,industrie,ne facem si noi ca ne intereseaza?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2