Directorul AFIR: Romania are un deficit de aproximativ noua miliarde de euro pe PNDR 2014-2020

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Romania are un deficit de aproximativ noua miliarde de euro pe Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), Adrian-Ionut Chesnoiu.

El sustine ca exista „o diferenta foarte mare intre nevoia de finantare identificata in satul romanesc fata de sumele puse la dispozitie” de Uniunea Europeana.

„Daca vorbim de sectorul beneficiarilor publici, am avut o alocare de 1,8 miliarde de euro contributia Uniunii Europene, iar proiectele depuse sunt in valoare totala ce depaseste 3,8 miliarde. Deci, constatam o diferenta foarte mare a nevoii fata de alocare pe acest exercitiu 2014- 2020. La beneficiarii privati, lucrurile sunt si mai grave, pentru ca acolo discrepanta este mult mai mare. Avem 3,6 miliarde la dispozitie si solicitari de proiecte de 5,2 miliarde. Nevoia, din calculele noastre, se situeaza undeva la 17 miliarde de euro, deci e un deficit de aproape noua miliarde de euro”, a afirmat Chesnoiu.

Directorul AFIR a subliniat necesitatea unor negocieri la nivelul Uniunii Europene, „in asa fel incat agricultura si dezvoltarea rurala in mediul romanesc sa aiba o alocare cat mai mare”.

El si-a manifestat speranta ca in viitorul exercitiu financiar european Romania sa poata beneficia de o alocare de fonduri mai mare.

„Daca Dumnezeu ne va tine sanatosi si ne va ajuta sa putem sa intram in aceste negocieri cu cei de la Comisia Europeana, eu cred ca urmatorul exercitiu 2020-2026 va arata cu totul altfel si va corespunde cat mai mult acestor comunitati sarace”, a precizat seful AFIR.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2