septembrie 18, 2019

Directorul executiv al AJOFM Maramures, Oana Osanu, gasita in conflict de interese de ANI

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

oana osanu maramediaAgentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa de catre Osanu Mihaela Oana, director executiv in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures, intrucat in perioada exercitarii functiei, in calitate de reprezentant al institutiei a incheiat la data de 11 octombrie 2010 un acord de parteneriat cu S.C. CLEMON S.R.L., in vederea implementarii Proiectului cu titlul CLOP-Crestere economica locala prin reorientare profesionala, pe perioada 01 noiembrie 2010-30 iunie 2012.

Ulterior incheierii acestui acord, sotul persoanei evaluate a fost angajat in cadrul societatii comerciale, pe functia de expert monitorizare in cadrul proiectului, acesta obtinand in perioada angajarii venituri salariale in suma de 11.862 lei.

Mai mult, in perioada in care sotul persoanei evaluate a fost angajat in cadrul S.C. CLEMON S.R.L., Osanu Mihaela Oana a detinut calitatea de Presedinte al Comisiei de evaluare a ofertelor depuse lalicitatia organizata de catre A.J.O.F.M. Maramures pentru selectia furnizorului de servicii de informare si consiliere profesionala pentru un alt proiect intitulat Turism rural-alternativa viabila de dezvoltare socio-economica in nordul Romaniei”. Singurul participant la licitatia organizata si castigator al ofertei depuse a fost S.C. CLEMON S.R.L. (societate comerciala care a detinut in cadrul proiectului calitatea de subcontractant) in asociere cu S.C. ETHOS S.R.L.

La data de 15 februarie 2011, ulterior licitatiei organizate, A.J.O.F.M Maramures a incheiat cu S.C. CLEMON S.R.L. & S.C. ETHOS S.R.L. un contract in valoare de 1.240.000 lei (fara TVA) de servicii de informare si consiliere profesionala in cadrul Proiectului „Turism rural-alternativa viabila de dezvoltare socio-economica in nordul Romaniei”.

Persoana evaluata a incalcat urmatoarele prevederi legale:

  • art. 71 din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese in exercitarea demnitatilor publice si functiilor publice sunt: impartialitatea, integritatea, transparenta deciziei si suprematia interesului public”;
  • art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora Functionarul public este in conflict de interese daca se afla in una dintre urmatoarele situatii […] interesele sale patrimoniale, ale sotului sau rudelor sale de gradul I pot influenta deciziile pe care trebuie sa le ia in exercitarea functiei publice”;
  • art. 69, lit. (c) si (d) din Ordonanta de urgenta Nr. 34 din 19 aprilie 2006potrivit carora Nu au dreptul sa fie implicati in procesul de verificare/evaluare a candidaturilor/ofertelor urmatoarele persoane […]persoane despre care se constata ca pot avea un interes de natura sa le afecteze impartialitatea pe parcursul procesului de verificare/evaluare a candidaturilor/ofertelor;  persoane care in exercitarea functiei pe care o detin la nivelul autoritatii contractante se afla in situatia existentei unui conflict de interese astfel cum este acesta reglementat de Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Osanu Mihaela Oana a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in termenul prevazut de lege, in exercitarea dreptului la aparare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] incalcarea obligatiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective […]”.

integritate.eu

Foto: maramedia.ro

Reclame home 1
Reclame home 1

Related posts

1 Comment

  1. RE

    Astia numai proiecte viseaza, acolo e cascavalul, studentii care termina facultatea nu pot intra in astfel de proiecte. MAFIA, PROIECTELOR care e ca o caracatita.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *