Directorul Romatsa Baia Mare, cercetat penal de DNA sub control judiciar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Traian Ritiu, seful Directiei Serviciilor de Navigatie Aeriana Baia Mare (subordonata Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA), a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, ambele in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DNA, in acelasi dosar au fost pusi sub acuzare Vasile Pop, administrator de fapt al SC Mozigres Construct SRL Baia Mare, pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si complicitate la abuz in serviciu; Vasile Mihai Pop, administrator al SC Mozigres Construct SRL Baia Mare, pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, ambele in forma continuata.

DNA sustine ca, in intervalul 2012 — 2013, Traian Ritiu a dispus achizitionarea, prin atribuire directa, preferentiala, a unor lucrari de constructii privind renovari si amenajari interioare in spatiile apartinand Directiei Serviciilor de Navigatie Aeriana Baia Mare, lucrari care s-au realizat prin finantare din bugetul ROMATSA Regia Autonoma Bucuresti, in valoare de aproximativ 163.000 lei.

Cele 5 lucrari au fost atribuite catre SC Mozigres Construct SRL Baia Mare, societate comerciala administrata de catre Vasile Pop, cu incalcarea art. 19 din OUG nr.34/ 2006, creandu-se un folos material pentru aceasta societate comerciala.

De asemenea, in cursul anului 2012, Traian Ritiu a atribuit preferential contracte de lucrari care au fost supraevaluate, vizand in special renovari si amenajari interioare si exterioare ale spatiilor aflate in patrimoniul institutiei pe care o conduce.

Lucrarile s-au realizat prin finantare din bugetul ROMATSA Regia Autonoma Bucuresti, acestea fiind in valoare de aproximativ 186.442 lei, fapt in urma caruia acesta a creat un prejudiciu patrimoniului Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian — ROMATSA Bucuresti si a fost obtinut un avantaj pentru societatile comerciale executante.

Astfel, in intervalul martie-iunie 2012, unei societati comerciale i-au fost atribuite direct trei contracte de lucrari, respectiv lucrari de renovare a platformei statiei meteo, a radiofarului din localitatea Borlesti, cat si contractul „Reparatie exterioara vigie TWR”.

In luna mai 2012, unei alte societati comerciale i-au fost atribuite lucrari de reparatii la radiofarul din localitatea Borlesti, respectiv izolarea si finisarea peretilor exteriori. Necesitatea realizarii acestei ultime investitii nu a fost argumentata intr-un memoriu tehnic de necesitate, care trebuia intocmit anterior solicitarii inaintate catre ROMATSA.

Totodata, in anul 2014, Traian Ritiu a dispus achizitionarea, prin atribuire directa, preferentiala, a sase lucrari de constructii privind renovari si amenajari interioare in spatiile apartinand Directiei Serviciilor de Navigatie Aeriana Baia Mare, lucrari care s-au realizat prin finantare din bugetul ROMATSA, in valoare de aproximativ 194.318 lei.

Cele sase lucrari au fost atribuite catre SC Mozigres Construct SRL, societate comerciala administrata de Vasile Mihai Pop, cu incalcarea art. 19 din OUG nr.34/ 2006, creandu-se un folos material pentru aceasta societate comerciala.

In schimbul atribuirii lucrarilor, Mozigres Construct SRL a realizat mai multe lucrari de constructii si amenajare, in mod repetat, la un imobil apartinand lui Traian Ritiu, fara a i se pretinde sau a se primi de la acesta vreo suma de bani sau bunuri si fara emiterea de documente contabile.

De asemenea, Vasile Pop a efectuat, de mai multe ori, plati de materiale necesare la construirea imobilului aflat in proprietatea lui Traian Ritiu, la diversi furnizori, sume de bani care nu i-au fost restituite de acesta din urma.

Traian Ritiu, Vasile Pop si Vasile Mihai Pop vor fi cercetati sub control judiciar.

ZiarMM.ro 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2