Disconfort termic atins la Sighet si Targu Lapus

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Indicele temperatura-umezeala a atins miercuri, 19 iunie, pragul critic de 80 unitati in municipiul Sighetu Marmatiei si orasul Targu Lapus.

Indicele coroboreaza temperatura aerului cu umiditatea relativa (marime fizica egala cu cantitatea de vapori de apa care exista intr-un amestec gazos de aer si apa) pentru a determina o temperatura aparenta, cea resimtita de corpul uman, au aratat specialistii. In aceste conditii, aerul devine irespirabil, iar persoanele cu afectiuni cronice risca agravarea starii de sanatate.

In perioada cu temperaturi ridicate si disconfort termic accentuat, persoanele cu probleme de sanatate pot prezenta tulburari de ritm cardiac, soc caloric, crampe musculare, oboseala si stare de rau general.

Categoriile de persoane afectate de un indice de temperatura-umezeala ridicat sunt: bolnavii astmatici, cardiaci, hipertensivi, cei cu boli endocrine (hipertiroidienii, hipotiroidienii sau cele cu afectiuni ale suprarenalei), precum si persoanele obeze.

In mod normal, corpul uman se raceste prin transpiratie, proces in timpul caruia apa se evapora, iar ca urmare caldura retinuta se diminueaza. Atunci cand umiditatea relativa este mare, rata de evaporare a apei se reduce.

Indicele de confort termic influenteaza activitatea organismului uman atunci cand umiditatea este ridicata. Corpul uman pierde mai greu caldura, iar temperaturile ridicate sunt mai greu de suportat.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole