In discursul despre starea natiunii, Vladimir Putin promite sa imbunatateasca viata rusilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele rus Vladimir Putin a promis joi sa imbunatateasca nivelul de trai al rusilor sa reduca de doua ori rata saraciei “inacceptabile” in cursul viitorului mandat de sase ani pe care ar urma sa-l castige la 18 martie, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Cu mai putin de doua saptamani inainte de scrutin, Vladimir Putin si-a inceput discursul anual in fata parlamentului insistand asupra necesitatii de a ameliora “bunastarea” populatiei si de a investi in infrastructuri si sanatate pentru a evita ca Rusia sa ramana “in urma”, ceea ce constituie, potrivit lui, “principalul sau inamic”.

“Anii viitori vor fi decisivi pentru viata tarii”, a insistat presedintele rus, considerand “esentiala dezvoltarea bunastarii”.

“Noi trebuie sa rezolvam una din sarcinile-cheie ale viitorului deceniu: sa asiguram o anumita crestere si pe termen lung a veniturilor reale ale cetatenilor si sa reducem in sase ani cel putin de doua ori nivelul de saracie”, a spus Putin.

Rusia isi consolideaza infrastrucura militara, de transport si stiintifica din zona arctica pentru a-si proteja interesele intr-o regiune de importanta strategica, a declarat joi presedintele rus Vladimir Putin, in discursul sau catre natiune, conform Reuters.

El a subliniat ca numarul persoanelor care se confrunta cu saracia in tara a scazut de la 42 de milioane in anul 2000 la circa 20 de milioane in prezent.

Acest nivel este totusi in crestere in cursul ultimului mandat al lui Vladimir Putin (2012-2018), marcat printr-o recesiune economica.

“Ramanerea in urma, iata inamicul nostru”, a punctat Vladimir Putin, punand accentul pe importanta avantajelor tehnologice cu scopul ca Rusia, al carei “potential colosal” in materie l-a laudat, sa nu ramana la marginea drumului “revolutiei tehnologice”.

Un nivel de crestere economica peste media mondiala ar trebui sa devina o orientare fundamentala in activitatea noului guvern, considera el.

“Anume cresterea potentialului economic al tarii, al fiecarei regiuni este principala sursa de fonduri suplimentare. Pentru aceasta avem nevoie de o economie cu un nivel de crestere peste cele mondiale”, a afirmat Vladimir Putun, care candideaza pentru al patrulea mandat prezidential.

Potrivit sefului statului, printre problemele cu care se va confrunta Rusia in urmatorii ani se numara chestiuni legate de demografie si de pericolul inapoierii tehnologice, precum si comoditatea autoritatilor, potrivit RIA Novosti.

Vladimir Putin, aflat la conducerea Rusiei de peste 18 ani, este candidat pentru un al patrulea mandat de sase in alegerile prezidentiale din 18 martie, pe care ar urma sa le castige detasat in absenta unei opozitii reale.

In pofida promisiunilor din campanie in cursul revenirii sale in 2012, dupa patru ani in functia de premier, ultimul sau mandat a fost marcat printr-o scadere a nivelului de trai si o crestere a saraciei, consecinta a cresterii preturilor intre 2014 si 2016 in urma scaderii cursului petrolului si a sanctiunilor occidentale legate de criza ucraineana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *