Discutii aprinse in CL – Cristian Niculescu Tagarlas: “Sunt firme in Baia Mare care platesc 15.000-20.000 de lei pe luna taxa meteo”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

bani-robinetLa doua zile dupa ce grupul consilierilor liberali baimareni a cerut eliminarea taxei meteo si scaderea cu 30% a pretului la apa, discutiile pe cele doua teme au fost reluate joi, 21 iulie, in cadrul sedintei ordinare a CL.

Directorul Vasile Barbul a oferit cateva explicatii tehnice privind taxa meteo, aratand ca incasarea acesteia este necesara pentru societatea Vital, altfel ar exista pierderi intr-un anumit segment.

Consilierul local liberal Cristian Niculescu Tagarlas a afirmat ca atata timp cat taxa nu este obligatorie pentru consumatorii casnici, n-ar trebui sa fie nici pentru agentii economici.

El a aratat ca exista firme in Baia Mare care platesc sume imense din cauza acestei taxe, in functie de mai multe elemente, printre care orientarea cladirii fata de spatiul rutier.

“Sunt firme in Baia Mare care platesc 15.000-20.000 de lei pe luna taxa meteo, sunt altele care platesc cinci milioane. Sunt niste elemente care nu sunt obiective. Nu este corect fata de agentii economici sa le impunem o astfel de taxa in plus.

Haideti sa stabilim o taxa fixa pentru fiecare agent economic undeva la 50 de lei. In momentul de fata, Vitalul se comporta ca un fel de haiduc in mediul economic, luand bani diferiti in functie de situatie”, a spus Cristian Niculescu Tagarlas.

Apoi a fost discutat si celalalt subiect, referitor la scaderea pretului la apa prin acordarea de subventii din profitul societatii VITAL.

Vasile Barbul a precizat ca subventia nu ar putea fi acordata din profit datorita unor aspecte obiective. In replica, Cristian Niculescu Tagarlas a adaugat ca subventia s-ar putea da din banii municipiului, care, in calitate de actionar, are dreptul sa foloseasca acei bani unde doreste.

 

Discutiile nu s-au oprit aici, ajungandu-se la replici acide intre unii alesi locali.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. George

    Aici ii dau dreptate lui Tigirlas. Daca o firma are sediul la etajul 1 al unui bloc de locuinte, va plati apa pluviala doar pentru e sediu de firma, iar vecinii, cu acelasi tip de apartament nu platesc, fiind persoane fizice, La fel este afectat si simplul cetatean ca si cel care are spatiul pe o firma. Strazile sint inundabile pentru oricine. Ca urmare, distinctia intre persoane fizice si juridice este doar un mod de impozitare suplimentara a firmelor. Este si cazul in care daca ai locuit toata viata in apartamentul tau de 2 camere si ai platit 100 lei impozit anual, daca te pune dracul sa-ti faci firma si-l declari sediu de firma platesti cit toata scara la un loc, pantru acelasi spatiu. Tot o metoda de impozitare nefireasca in care te bagi pentru ca esti obligat sa-ti declari un sediu, orice activitate vrei sa faci in mod legal. As intelege tarifele diferite pentru spatiile industriale, dar pentru ca un apartament devine de azi pe maine sediu de firma pentru acelasi locatar, cu acelasi pat si aceeasi masa si creste impozitul la 1,5% din valoarea apartamentului mi se pare exploatarea omului de catre primarie. Pe linga ca te straduiesti sa aduci un plus in economia locala, mai esti si taxat ca un fraier. Te costa faptul ca dai la stat impozite pe salarii in loc sa astepti banii de somaj. Daca Tigirlas si colegii lui PNL-isti schimba aceasta perceptie la nivelul primariei, vor fi favoritii mei a ai multor altor baimareni.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *