DISCUȚII – Ungaria a cerut României să rezolve problema poluării râului Tisa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Nu este pentru prima dată când Ungaria cere României să facă ceva concret în privința gunoaielor care ajung pe teritoriul maghiar venind din România. Chiar ieri, 10 iunie, ministrul Mediului din țara noastră, Tanczos Barna, a avut discuții pe această temă cu omologii maghiari.
„Am avut o întrevedere cu ministrul Comerțului Exterior și al Afacerilor Externe al Ungariei, Szijjártó Péter. În cadrul întâlnirii am discutat problema poluării râului Tisa, depozitarea ilegală de deșeuri, reglementarea europeană a surselor verzi de energie, Strategia Regiunii Dunării și proiectele de cooperare transfrontalieră. Am prezentat detaliile strategiei României în ceea ce privește gestionarea deșeurilor, care reprezintă o soluție pentru problema deșeurilor transportate peste granițele statelor de către apele curgătoare.
Poluarea nu ține cont de granițe, de aceea este important ca statele vecine să coopereze în soluționarea acestei probleme. Szijjártó Péter a propus să aibă loc cât mai curând o întâlnire a Comisiei mixte româno-ungare pentru protecția mediului și a apelor. Cu această ocazie am făcut invitația ca următoare întâlnire a Comisiei să aibă loc în România„, a declarat Tánczos Barna, ministrul Mediului.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2