Disneynature aniverseaza 10 ani cu lansarea noului documentar “Penguins”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Disneynature aniverseaza 10 ani de la infiintare cu un nou documentar, “Penguins”, un film al carui protagonist este Steve, un pinguin Adélie care, asemeni multor milioane de exemplare din aceasta specie, incearca sa gaseasca cuibul potrivit, sa-si intalneasca perechea si sa formeze o familie in primavara inghetata a Antarcticii, relateaza luni EFE, titrat de Agerpres.

Nu-i va fi deloc usor, avand in vedere ca este tinta mai multor animale de prada precum orca sau foca leopard.Toata aceasta epopee va putea fi vazuta in cinematografe, cu cateva zile inainte de sarbatorirea luni, 22 aprilie, a Zilei Planetei Pamant.

“Tinerii petrec tot mai putin timp in comuniune cu mediul inconjurator si nu percep ca are nevoie de conservare”, a declarat Pablo García, presedintele organizatiei Global Penguin Society.

Filmul este totodata un eveniment ce coincide cu campania lansata impotriva deseurilor de plastic din oceane.

“Afecteaza tarmurile oceanelor iar pinguinii sunt asaltati de plastic in cuiburile, coloniile lor si chiar in apele in care se scalda, avand in vedere ca inoata printre ele si chiar se alimenteaza cu astfel de deseuri”, a spus cercetatorul.

“Vrem sa-i implicam pe tineri in curatirea tarmurilor pentru a-i convinge se renunte la utilizarea plasticului, mai ales la cel de unica folosinta”, a subliniat Pablo García.

“Penguins” este cea de-a opta premiera cinematografica a Disneynature, ramura studioului lansata in aprilie 2008 cu scopul de a reuni principalii documentaristi ai naturii si de a capta o mare varietate de teme si povestiri despre vietuitoarele salbatice. Celelalte sapte titluri anterioare au fost “Earth” (care s-a lansat acum 10 ani), “Oceans”, “African Cats”, “Chimpanzee”, “Bears”, “Monkey Kingdom” si “Born in China”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2