Dispretul – unitatea de masura a guvernarii lui Dragnea. PSD are pata pusa pe romanii din Diaspora

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ca PSD tine Romania in subdezvoltare, nu mai e nicio surpriza pentru nimeni, cum nu e nicio surpriza ca acest lucru a pus Romania pe primul loc in topul migratiei din motive economice. Doar in 2017, primul an al guvernarii PSD-ALDE, au parasit Romania 219.327 de romani, cel mai mare exod din ultimii ani.

Consecintele acestui fenomen sunt dramatice: zone intregi sunt depopulate, cu populatie imbatranita, piata fortei de munca este decimata, iar natalitatea se afla la cele mai scazute valori din istorie. In plan social, Romania se confrunta cu mii de familii destramate, cu copii care stau departe de unul sau de ambii parinti.

Performanta administrativa a lui Liviu Dragnea este foarte sugestiva in acest sens: judetul Teleorman, condus de presedintele PSD timp de 12 ani si de atunci de apropiati ai lui, era in 2017 judetul cu cea mai accelerata diminuare a populatiei.

Pesedistii au dovedit ca nu sunt capabili sa rezolve marile probleme ale migratiei economice prin buna guvernare, centrala si locala. Modelul lor este dispretul, cei plecati sunt bun-plecati sau masurile restrictive privind libera circulatie.

Diaspora romaneasca – batjocura pesedistilor

Pesedistilor le displac oamenii liberi, care vor sa traiasca pe picioarele lor. Ei mentin zone intregi in saracie si oamenii dependenti de statul controlat de ei. De aici, dispretul pentru romanii care au plecat in afara tarii. Scandalul privind restrictionarea votului din diaspora la alegerile prezidentiale din 2014 este unul din exemplele cele mai elocvente.

Ministrul PSD pentru romanii de pretutindeni, Natalia Intotero, pe vremea cand era deputat, le dadea romanilor solutia pentru a ramane in tara: sa-si ia cate trei meserii, sa munceasca si sa fie mai constiinciosi.

Mai nou, confruntat cu migratia specialistilor cu inalta calificare, PSD lasa din nou la o parte ideea ca ar putea sa guverneze mai bine si reactioneaza in stilul cunoscut – introduce ideea unor restrictii pentru romanii care muncesc si care vor sa munceasca peste hotare.

La reuniunea ministrilor de finante ai UE de saptamana trecuta, ministrul de finante Teodorovici a avansat ideea introducerii unui ”pachet agresiv” de masuri, referindu-se migratia creierelor in strainatate. Teodorovici a incercat ulterior sa-si nuanteze declaratiile pe retelele de socializare, dar nu a reusit sa convinga pentru ca sintagma ”pachet agresiv de masuri” amintea de propunerea lui de anul trecut care a scandalizat opinia publica si partenerii europeni. Atunci, Teodorovici viza limitarea liberei circulatii a fortei de munca prin introducerea unor permise de munca valabile doar cinci ani pentru romanii care vor sa lucreze intr-un alt stat membru al Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, romanii ar avea dreptul sa munceasca doar cinci ani in strainatate dupa care, ca vor ca nu vor, trebuie sa-si gaseasca de lucru in alta parte.

La acel moment, initiativa PSD a fost primita cu critici severe de catre Comisia Europeana care a subliniat ca ”libera circulatie a lucratorilor este un drept fundamental in UE, unul dintre pilonii pietei interne consacrat in tratate”.
In luna noiembrie a anului trecut, Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a avansat ideea ca statul roman sa-i oblige pe medicii rezidenti sa munceasca un anumit numar de ani in tara, printr-un act aditional la contractul de munca.

Ce se fac ca nu inteleg pesedistii

Este clar ca pentru cei de la PSD valorile europene precum dreptul la libera circulatie si piata comuna a muncii nu inseamna nimic. Factorul decisiv care ii face pe oameni sa munceasca in alta tara nu este nivelul de salarizare ci calitatea vietii, buna guvernare si calitatea serviciilor publice. Romanii nu pleaca din Romania doar din cauza salariilor ci mai ales din cauza conditiilor proaste de viata, la care PSD a contribuit si contribuie cu varf si indesat. Romanii pleaca in tari unde sistemul de invatamant este modern, unde nu se moare cu zile in spitale si unde nu se circula pe drumurile publice si pe calea ferata ca la sfarsitul secolului XIX.

Romania in primul rand in Europa inseamna acasa pentru cetatenii ei

Partidul National Liberal are solutiile cele mai concrete pentru a-i incuraja pe romani sa ramana acasa in Romania pe care si-o doresc.

Modelul de dezvoltare al PNL aplicat in administratiile locale este unul apropiat de oameni, de problemele si dorintele lor si este realizat cu competenta. Este singurul model de succes de la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana si pana astazi. Primarii si alesii locali PNL au aratat ca in Romania, in comunitatile pe care le conduc, se poate trai ca-n Occident, ca putem tine romanii acasa, cu locuri de munca si conditii de viata mai bune. Au facut-o cu fonduri europene atrase si folosite cu pricepere, cu investitii, prin inovatie si digitalizare. Sibiu, Cluj-Napoca, Timisoara, Arad, Oradea, Brasov, Blaj, Sinaia, Suceava si atatea alte localitati administrate de PNL sunt locuri din care nu numai ca nu se mai pleaca, dar reprezinta comunitati care atrag oameni din toata tara.

Administratiile oraselor liberale in care calitatea vietii a crescut dupa intrarea in Uniunea Europeana au facut o prima schimbare, un prim pas atat catre o Romanie in primul rand in Europa, cat si catre o Romanie care inseamna acasa pentru cetatenii ei.

Biroul de presa PNL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2