Distractia de Castane. Suma record in acest an. Vom avea cel mai mare festival din istoria orasului. Ne permitem

Reclame home 1
Reclame home 1

O noua risipa a banilor publici pentru administratia baimareana. „Decat” 2,3 milioane lei (o jumatate milion euro) sunt pregatite pentru a fi tocate la evenimentul „Castane 2018”. O nimica toata pentru un oras doldora de investitori, parcuri industriale, locuri de munca bine platite, stranduri publice, de care baimarenii sunt satui si asteapta cu nerabdare sa revada la scena pitipoance botoxate aducatoare de frenetice aplauze.

Evident, nu ne puteam lasa mai prejos fata de editia precedenta, cand s-au alocat 1,7 milioane lei, bani gestionati de un SRL-D, cu sediul in Bozanta Mare, ce nu indeplinea minimele conditii de participare la o licitatie, trucata de altfel, pentru care exista un dosar instrumentat de DNA.

Pentru o astfel de suma record „investita” la Castane, administratia locala are si o explicatie: „Municipiul Baia Mare doreste in acest an diversificarea spectacolelor muzicale si de divertisment cuprinse in program, astfel incat sa fie atinse toate categoriile de public, de la iubitorii de muzica rock la cei de muzica usoara moderna, de la cei ce indragesc muzica veche la cei care asculta muzica populara, de la fanii folk-ului pana la cei care savureaza un spectacol de opera”, se precizeaza intr-un raport intocmit de serviciile de specialitate ale Primariei.

Gata, stam linistiti, vom avea trei saptamani de vis (17 septembrie – 7 octombrie), pentru care nicio cheltuiala nu e prea mare. Ramane doar sa aflam cu cate zile inainte de licitatie vom vedea instalate scenele, nu de alta, dar daca tot batem recorduri vechi de cateva generatii, atunci sa fie la toate capitolele. Sau poate, pana atunci, vor intra in vitoare noile modificari ale Codului Penal, abuzul in serviciu va deveni istorie, iar serviciile de organizare a spectacolelor vor fi incredintate direct firmelor prietene, fara a fi nevoie de licitatie. Asteptam votul de luni al consilierilor locali, pentru confirmare.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. #turculplateste

    Pentru construirea unui parc industrial e nevoie de implicare,efort si nu in ultimul rand pricepere.Asa sa semnezi un contract cu un organizator de evenimente,din pix,e chiar foarte simplu.Noi vrem sa copiem orasul Cluj Napoca,la toate,dar nu prea ne iese nimic:Universitate,turism,parcuri industriale,evenimente,etc.Asta in schimb ce autoritatilor locale le convine saracia populatiei,salariile mici,lipsa locurilor de munca decent platite,exodul masiv al baimarenilor,imbatranirea populatiei active.Doar povesti.Nici gradina Zoo nu am fost in stare sa o pastram,asta in timp ce Targu Mures musteste de turisti.Avem bani pentru concerte de o luna, dar de platit tot prostimea o sa achite facturile,prin marirea impozitelor pe apartamente,terenuri,masini.Acusica e luna decembrie si o sa umfle darile,sa recupereze pomana din ultimii ani,la pariu.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole