Divortul creste riscul de deces prin accident

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Persoanele divortate risca de doua ori mai mult sa moara in urma unui accident decat cele aflate in cuplu, potrivit unui studiu realizat de universitatile Rice si Pennsylvania din SUA, insa nu se stie deocamdata daca rezultatele pot fi extrapolate si la alte tari, scrie passionsante.be citat de Agerpres.

Cercetatorii au comparat datele socio-demografice de la circa 1,3 milioane de victime (de peste 18 ani) implicate in accidente care au cauzat sau nu decese. Incendiu, otravire, intoxicatie, cadere, accident rutier, accident profesional — toate tipurile de accidente au fost luate in considerare.

Analiza a aratat ca divortul (sau despartirea) duce la un risc dublu de deces in astfel de imprejurari. Explicatia ar consta in faptul ca viata in cuplu actioneaza ca un element protector (sustinere, prudenta, dialog), creand un context cu mai multa siguranta. Izolarea — dupa ruptura — creeaza efectul invers.

Riscul de deces accidental este mare mai ales in randul celor mai defavorizate categorii de populatie. In acest context, autorii studiului insista pe necesitatea de a organiza campanii de prevenire cu tinta mai precisa, incheie passionsante.be.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2