Divortul lacrimogen din USL a paralizat provincia. In Maramures e liniste. Inca

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politica damboviteana este predictibila si hilara. Dupa un sfert de secol de experiente in  viata publica, politicienii romani sunt doar mai bogati si penali, deasupra capului a 80% dintre ei atarnand sabia lui Damocles. Comisia Europeana constata ca singurul sistem care manifesta cresteri constante in eficienta este justitia, tot mai multi parlamentari, ministeriabili, baroni locali, sefi de agentii si deconcentrate completandu-si studiile la zi in penitenciarele patriei.

Constienti de riscurile la care se expun, VIP-urile si-au luat cateva masuri de precautie si, pana vor aparea penitenciarele private apartinand unor prieteni politici, in toate inchisorile de maxima securitate au aparut celule mai spatioase si mai confortabile.

Elita politica a avut grija sa-si voteze si alocatii mai mari pentru sejurul penal, norma de hrana, habitatul si restul cheltuielilor cu un detinut fiind nesimtit de mari fata de sumele destinate batrinilor din aziluri, copiilor institutionalizati sau bolnavilor internati in spitalele tarii.

Acum doua zile, Antonescu a pus batista pe tambal, dupa care s-a dus sa se planga la o televiziune prietena, in timp ce Ponta a mai varsat cateva lacrimi nostalgice la emisiunea de suflet pastorita de teologul raspopit. La posturile de stiri, analistii, comentatorii si prestatorii media de serviciu au disecat cu competenta viitorul sumbru si apocaliptic al Romaniei, aruncand poporul intr-o noua ceata diversionista.

In toata lumea au loc crize politice, in Italia a fost o perioada in care fiecare saptamana aducea un nou guvern, dar statul functiona, salariile se plateau, pensiile asisderea, iar tara progresa economic. Daca la nivel central a fost o saptamana  a declaratiilor separate, Ponta, Antonescu, Constantin si Oprea nefiind destul de barbati sa iasa intr-o conferinta comuna si sa explice de ce „divorteaza”… in Maramures e liniste.

Se stie bine ca in teritoriu exista o singura si mare familie fericita de traseisti politici, unicul risc al presei locale fiind acela de a nu fi la zi cu cine/ce culoare politica poarta in anul respectiv. Dupa primul val de migratie a taranistilor catre alte zari, a ajuns de bon ton  sa ai in cv-ul personal mentionate experiente social-democrate, liberale, democrat-liberale, ecologiste, socialiste sau de alta doctrina incerta.

Actualii liberali maramureseni, victimele sinuciderii antonesciene, sunt in multe cazuri fosti social-democrati, taranisti, ecologisti sau verzi, care au relatii speciale cu cei din restul lumii politice. Unicul aspect remarcabil in anul de gratie 2014 este acela ca, dupa ce timp de mai multi ani soarele cu trei trandafiri rasarea in budoarul unei doamne din Sighet, mai nou si sageata liberala este aruncata din goana unui cal olandez venit din acelasi colt sighetean.

In judetul vecin cu Ucraina, troica functioneaza fara convulsii, unica grija a sefilor de trib locali fiind aceea de a-si renegocia mutarea nepotilor, finilor, consilierelor si soferilor avansati inspectori… de la Protectia Copilului la Mediu sau de la Somaj la CAS.

Apele sunt linistite, presedintele maramuresenilor nu va genera probleme, fiind plecat la vantoare, prefectul e la adapost, avand coloratura potrivita, singurul in pericol real ramanand doar soferul senatorului liberal prins beat la volan de un agent rutier zelos, mutat intre timp la Borsa.

Noul guvern va fi competent, dedicat, sportiv si multilingvist, la oala cu miere jinduind mustele care completeaza masina de vot a unei puteri abulice, incapabila sa puna pe sine o locomotiva astmatica si cu vagoane jerpelite care se invarte in cerc de 25 ani, deraiaza, apoi iar revine, fara a nimeri macazul pe care scrie Schengen.

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2