DN 17C limita judet Bistrita Nasaud-Moisei nu a mai fost reabilitat din anii ‘80

Maramuresul are drum national care nu a mai fost reabilitat din anii 1980. Este vorba despre DN 17 C, care intra din judetul Bistrita Nasaud in Sacel si de aici in Moisei, unde se intersecteaza cu DN 18.Prefectura Maramures isi doreste ca DN 18 B si DN 17 C sa primeasca in acest an fonduri pentru reabilitare. Ambele drumuri reprezinta o poarta de intrare in judetul Maramures, pe DN 18B, pasul Magoaja face legatura cu judetul Cluj, respectiv DN 17C pe dealul Stefanitei legatura cu judetul Bistrita Nasaud.

Ambele tronsoane de drum sunt cuprinse in Masterplanul general de transport dar pana in prezent nu au beneficiat de reabilitare totala, in ultimii 20 de ani avand loc doar lucrari de reparatii si intretinere. Pentru DN 18B de la km 56 pana la km 61 au fost executate lucrari de reciclare in situri, finalizate in 2015. Au mai fost executate in 2016 slam bituminos in 2 straturi in localitatea Rohia, pe o lungime de 3.5 km, avand o garantie de executie de 2 ani de zile. DN 17C are o lungime totala de aproximativ 81 km, din care in judetul Maramures se afla un tronson de 16 km, ultima reabilitare fiind inainte de anii 1980.

Conform informatiilor și planurilor puse la dispozitie de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru perioada 2017-2018, pentru drumul DN 18B este planificata Reciclare in situ(la fata locului) iar pentru DN 17C in anul 2017 vor avea loc licitatiile pentru lucrarile de intretinere periodica.

Propunere pentru anul 2017 – Interventie la Ministerul Transporturilor pentru cuprinderea lor in lista obiectivelor de investitii si reabilitare generala pentru infrastructura de transport.

ZiarMM

Related posts

1 Comment

  1. marton

    Cine o fi de vina? Unii ar zice ca administratiile judetene incompetente care s-au perindat in timp.,dar si sleahta de parlamentari care nu au miscat un deget pentru ca acest judet sa evolueze,asta in comparatie cu judetele vecine,Salaj,Satu Mare si Bistrita,unde drumurile sunt chiar bune.Cum sunt drumurile asa a ajuns din pacate si economia acestui judet,aflat pe ultimul loc in regiune.Numarul pensionarilor la noi e mai mare cu vreo 17000 de persoane fata de numarul angajatilor,pe cand in judetele vecine numarul angajatilor e mai mare decat cel al pensionarilor.Desigur,ei au atras investitori in Parcurile Industriale existente,pe cand noi nu am fost in stare sa punem nici pe hartie un amarat de parc,iar acolo unde este teren pentru asa ceva noi o tinem cu prosteala de Scoala de Echitatie,la a n-spelea studiu de fezabilitate.Dar o sa avem Gala Ambasadorilor,lucru care trebuie sa recunoastem,chiar ne lipsea.Adevarul ca suntem foarte tari daca reusim sa organizam si un concurs de Miss Ambasador.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *