DN18B – Animale moarte, abandonate de-a lungul drumului național

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Cadavru de bursuc

DN18B Baia Mare-Târgu Lăpuș îți oferă senzații tari, că vrei, că nu vrei. Și nu mă refer la denivelările care există în asfalt, care oricând pot fi cauza unui accident de circulație, ci la cadavre. Din loc în loc găsești cadavre de animale moarte abandonate de-a lungul drumului național. O priveliște de care mai bine te lipsești. Pisici, câini sau animale sălbatice (FOTO) zac acolo fără ca nimănui să-i pese sau să ia vreo măsură în acest sens. Cadavrele animalelor ajung pe drumuri și nimeni nu se obosește să le mai ridice de acolo. Asta e realitatea pe care o vedem cu toții, mai ales șoferii care ajung zilnic în Țara Lăpușului. Asta deși, conform legii, există niște reguli de respectat în astfel de situații.

Legea spune clar că respectivul animal trebuie ridicat și dus la o unitate specializată pentru incinerare. Dar cine să o facă? Primăriile? Administratorul drumului? Cine să se ocupe de aceste cadavre, aflăm din lege. Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș ne spune că de astfel de cazuri ar trebui să se ocupe Poliția animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, atunci când avem de a face cu sesizări de la populație, respectiv primăriile, ca UAT-uri pe raza lor. Cât se poate de clar și pe atât de evident că nu se respectă legea. Și mai grav este că nimeni nu este tras la răspundere, de aici și nepăsarea autorităților locale în astfel de cazuri. Astfel de cadavre găsim pe toate drumurile din județul Maramureș, caă nu se înțeleagă că avem ceva cu DN18B. La care adăugăm gunoaiele aruncate de șoferi și pasageri din mașini și câte și mai câte.

„Nu mi se pare tocmai normal ca un animal să rămână acolo, în mijlocul drumului. Poți provoca un accident încercând să îl eviți. Chiar în weekend am venit de la Târgu Lăpuș și am văzut și eu despre ce vorbiți. Cineva ar trebui să se sesizeze totuși, că animalele moarte pot transmite boli, din câte știu eu. Plus că nu e o imagine pe care vrei neapărat să o vezi în fața ochilor”, spune Mihai, un șofer din Baia Mare.

Pe DN18B poți vedea câini ciobănești, pisici sau bursuci. E o realitate pe care trebuie să o acceptăm și de care nu ar trebui să fugim.

Cadavru caine

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2