DNA: 65 de inculpati in dosare de coruptie, condamnati definitiv in iunie

Peste 60 de inculpati in dosare de coruptie instrumentate de DNA au fost condamnati in luna iunie prin 28 de hotarari judecatoresti definitive, printre acestia aflandu-se magistrati, un rector si un sef de cabinet al ministrului de Interne.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marti AGERPRES, in cursul lunii iunie, in dosare de coruptie instrumentate de procurorii anticoruptie, au fost condamnati definitiv 65 de inculpati, iar pedepsele dispuse de judecatori fata de acestia variaza intre 8 ani si 2 luni inchisoare si 4 luni cu amanarea pedepsei.

Printre cei condamnati definitiv figureaza: un sef cabinet al ministrului de Interne; 2 presedinti de consiliu judetean; vicepresedinte ANRP; un primar municipiu; un judecator; un procuror; un avocat; un rector universitate; 4 directori institutii ale statului (DGASPC, Romsilva, etc); 2 primari de comuna.

”Avand in vedere ca, in multe cazuri, intre pronuntarea deciziilor, motivarea acestora si transmiterea acestor decizii de catre instantele de judecata, in format electronic, se inregistreaza o anumita diferenta de timp, DNA a decis publicarea unor informari cu privire la solutiile de condamnare definitive, la momentul pronuntarii acestora, sub forma de comunicate de presa. In acest fel, DNA raspunde cerintei de informare a opiniei publice asupra intregului proces penal in cazuri de mare coruptie, inclusiv asupra finalitatii dosarelor trimise spre judecare”, precizeaza sursa citata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1