UPDATE – DNA Baia Mare: Politist de frontiera retinut pentru mita si trafic de influenta

Reclame home 1
Reclame home 1

UPDATE – Tribunalul Maramures: „Aducem la cunostinta opiniei publice ca prin incheierea penala nr. 29/DL/03.05.2019, pronuntata in dosarul nr. 822/100/2018 al Tribunalului Maramures, s-a dispus, la propunerea Directiei Nationale Anticoruptie – Biroul Teritorial Baia Mare, arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 3 mai 2019 si pana la data de 1 iunie 2019, inclusiv, a inculpatului A.S.T., ofiter de politie judiciara in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei cu grad profesional de subcomisar de politie, fara antecedente penale, in varsta de 42 de ani, cercetat sub aspectul comiterii infractiunilor de luare de mita in forma continuata (doua acte materiale) si trafic de influenta in forma continuata (doua acte materiale).

Pentru a dispune arestarea preventiva a inculpatului, instanta a retinut ca acesta, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, in luna decembrie 2018 si in data de 2 mai 2019, la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, a pretins de la o persoana suma de 800 de euro, promitandu-i ca in schimbul acesteia isi va folosi pretinsa influenta si va interveni pe langa procurorul care supravegheaza urmarirea penala intr-un dosar in care persoana vizata are calitatea de inculpat, pentru a dispune o solutie procedurala favorabila, iar la data de 3 mai 2019, in Municipiul Sighetu Marmatiei, in scopul aratat anterior, a primit de la martor suma de 800 de euro.
In aceeasi calitate si in schimbul aceleiasi sume de bani, a promis ca isi va incalca atributiile de serviciu ce ii revin in legatura cu desfasurarea urmaririi penale, prin efectuarea unor demersuri ilicite in scopul schimbarii incadrarii juridice intr-o infractiune pedepsita cu o pedeapsa mai blanda si a dispunerii in dosar a unei solutii procedurale favorabile.

Inculpatul a contestat hotararea Tribunalului Maramures, dosarul urmand a fi inaintat Curtii de Apel Cluj pentru solutionarea caii de atac”.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Cluj, Biroul teritorial Baia Mare, au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 3 mai, a inculpatului Ardelean Sorin – Teodorel, subcomisar de politie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

– luare de mita in forma continuata,
– trafic de influenta in forma continuata.

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
In luna decembrie 2018 si in data de 2 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel, in calitatea mentionata mai sus, prevalandu-se de o presupusa influenta pe care ar avea-o asupra unor magistrati din cadrul unei unitati de parchet, a pretins suma de 800 euro de la o persoana cercetata intr-un dosar penal (martor in cauza) pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

Banii respectivi au fost pretinsi de inculpat pentru a efectua mai multe demersuri in scopul schimbarii incadrarii juridice intr-o infractiune pedepsita cu o pedeapsa mai blanda si dispunerii in dosar a unei solutii procedurale favorabile persoanei cercetate.

In acelasi context, la data 3 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsa anterior, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

La data de 3 mai, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel a fost prezentat Tribunalului Maramures cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisa de instanta de judecata.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se arata pe site-ul pna.ro.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole