DNA la Muzeu: Ex-directorul Robescu, trimis in judecata pentru abuz in serviciu. Contabila il urmeaza

PNL

Fostul director al Muzeului de Etnografie si Arta Populara Baia Mare, precum si contabilul-sef al aceleiasi institutii au fost trimisi in judecata de procurorii DNA Baia Mare. Cei doi sunt acuzati de abuz in serviciu in forma continuata.

Conform anchetatorilor, in perioada 2014 – 2015, la Muzeul de Etnografie s-au efectuat o serie de lucrari de reabilitare la unele obiective din cadrul institutiei, printre care se numara si „Casa Poarta”. Directorul Gheorghe Robescu s-a apucat de lucrari, in conditiile in care nu avea proiect tehnic, autorizatie de construire sau bani in buget pentru realizarea constructiei.

Plata lucrarii, in suma de 68 mii lei, catre firma care le executase, s-a facut de catre Doina Petrica, in calitate de contabil sef. Aceasta a achitat lucrarea, in lipsa unor documente contabile care sa certifice receptia bunurilor si executarea serviciilor.

Pentru cei doi inculpati, s-a aplicat masura sechestrului asigurator asupra unor imobile care le apartin. Dosarul a fost inaintat catre Tribunalul Maramures, procurorii solicitand mentinerea masurilor preventive si asiguratorii dispuse pana acum.

Doina Petrica nu este la prima fapta comisa care i-ar putea atrage condamnarea penala. In perioada 2005 – 2007, angajata a Muzeului Judetean de Istorie Maramures, alaturi de directorul de atunci, Grigore Man, si a directorului economic, Rozalia Pop, a dat un tun de 1 milion lei, prin fapte de delapidare, fals si abuz in serviciu. Doina Petrica a fost condamnata la 3 ani si 8 luni inchisoare, cu suspendare, fiind stabilit un termen de incercare de 7 ani. Ulterior, sentinta a fost casata, fiind reluata judecarea dosarului.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1