DNA: Liviu Bala, sub control judiciar

Reclame home 1
Reclame home 1

liviu balaProcurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 zile, incepand din data de 1 octombrie 2015, pana la data de 29 noiembrie, fata de inculpatul Bala Liviu, director executiv al clubului H.C. Municipal Baia Mare, cu privire la savarsirea infractiunilor de:

– abuz in serviciu, in forma continuata,
– complicitate la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata,
– complicitate la infractiunea evaziune fiscala, in forma continuata.

In ordonanta de dispunere a controlului judiciar se arata ca exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2014 – iulie 2015, inculpatul Bala Liviu – Ioan, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit in mod defectuos mai multe acte sau a ajutat la intocmirea acestora (efectuarea de cheltuieli fictive, intocmirea de documente contabile fictive, efectuarea de cheltuieli ce nu au fost cuprinse in bugetul de venituri si cheltuieli si in bilantul contabil aprobat de Adunarea Generala a H.C. Municipal Baia Mare etc.), prin acestea cauzand acestui club sportiv un prejudiciu in suma de aproximativ 650.000 lei.

Concret, in luna aprilie 2015, jucatoarelor de handbal din cadrul clubului H.C. Municipal Baia Mare li s-a inmanat, de catre reprezentantii clubului, cate un dosar fiecare continand mai multe documente, intre care un contract civil de prestari servicii incheiat intre H.C. Municipal Baia Mare, in calitate de beneficiar, reprezentata de inculpatul Liviu Bala, in calitate de director executiv, si fiecare dintre jucatoarele din lotul echipei de handbal, prin PFA, in calitate de prestator de servicii, perioada contractului fiind 28.11.2014-30.06.2018.

Conform contractului civil de prestari servicii, pentru obligatiile asumate de catre jucatoare, beneficiarul H.C. Municipal Baia Mare trebuia sa achite, in transe periodice, in urma facturarii de catre prestator, mai multe sume de bani.

Tot in cadrul aceluiasi dosar primit de fiecare dintre jucatoare, exista printre altele si un document, prin care acestea imputernicesc o persoana care a condus contabilitatea primara a Clubului sportiv H.C.Municipal Baia Mare, pentru ca in numele fiecareia si pentru fiecare dintre jucatoare, sa semneze cu semnatura sa electronica orice inscris ce emana de la PFA-urile inregistrate pe numele sportivelor.

De asemenea, cu aceeasi ocazie li s-au inmanat jucatoarelor cate 13 facturi si chitante aferente perioadei 30.11.2014-30.12.2014, emise de catre fiecare in parte, prin PFA-ul detinut, avand ca obiect prestari servicii conform contractului, insumand in total 65.000 lei.

Aceste facturi nu reflecta realitatea, intrucat jucatoarele au primit pentru serviciile prestate mai putin de 10.000 lei fiecare, restul sumei de bani facturata fiind incasata de catre reprezentantii clubului.

In aceeasi perioada, inculpatul a ajutat la inregistrarea in actele contabile ale H.C.M. Baia Mare a unor cheltuieli corespondente anilor 2014 si 2015, care nu au la baza operatiuni reale si la evidentierea altor operatiuni fictive, respectiv inregistrarea de venituri nereale pe PFA-urile apartinand sportivilor, denaturandu-se astfel rezultatele financiar – contabile atat ale H.C. Municipal Baia Mare cat si ale persoanelor fizice respective, concomitent cu producerea unui prejudiciu in dauna statului.

In sprijinul aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul Bala Liviu – Ioan a sustinut persoana care conducea contabilitatea primara a Clubului sportiv H.C.Municipal Baia Mare, in demersurile efectuate de acesta din urma in legatura cu intocmirea unor documente in fals, cu scopul de a justifica prejudiciile create atat Clubului sportiv H.C.Municipal Baia Mare cat si bugetului consolidat al statului.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat,
b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei,
c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat,
d) sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare,
e) sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar,
f) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Inculpatului Bala Liviu – Ioan i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Serviciului Judetean Anticoruptie Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

6 Comments

 1. Roman

  Da a inceput sa se faca dreptate pana ieri nu puteai sa stai de vorba cu acest interpus a lui Chereche c.folosea masinile clubului in intreres personal,deconta pana si mancarea ci si o cumpara pentru acasa plus trebuia sa scoata 20% din bani pentru stapanul sau maritul IMERATOR CACHE, cate vor iesi la iveala fereasca dumnezeu. Acum se vede de ce a incercat sa uneasca toate sprturile din Baia Mare intr-un singur club sportiv sub conducerea primariei ca sa poata fura stim noi cine dar gata sfarsitul se apropie….

  Reply
 2. Sorin Ilies

  SRI are un buget mai mai mare decat seviciul de informatii german da noi ne punem speranta in unul ca Bala, ca o sa ciripeasca si o sa confirme ce stim de fapt -cat si cum fura din handbal cel mai iubit hotoman dintre baimareni.

  Reply
 3. dilau

  prietene sorin ilies, a venit vremea ca kake sa se convinga ca lingaii nu sint boieri niciodata.:))).

  Reply
 4. Ioan

  Sper ca Serviciile sa-si fi facut datoria , procurorii sa-si faca corect treaba…si ca nu se vor baza din nou doar pe perchezitii si denunturi !
  Altfel se va prinde in plasa doar PLEVUSCA !
  Atentie sporita…altfel vorbim doar de un blat !

  Reply
 5. Paraschiv Oprea

  …sa fim seriosi.A cazut Liviu BALA. Iar seful lui direct,se dezicea de el ,tinand o conferinta de presa in care anunta ca a suspendat finantarea cluburilor locale…Bala o fi facut totul de capul lui…Nu afirma acest demagog (Catalin CHERECHES) ca nu misca nimeni si nimic in imparatia lui fara ca el sa aiba cunostinta?
  Ce lipsa de coloana vertebrala poate sa aiba acest fariseu…
  Acuza politicul si (hilar) invidia cluburilor bucurestene pt. mizeria in care au ajuns ei…
  Istoria de la OLTCHIM se repeta la Baia Mare.
  A inceput sfarsitul..Tot ce se cladeste la intuneric,iese la lumina si se topeste…
  Domnule Catalin CHERECHES…. sa inteleg ca va retrageti…ca institutie ,din finantarea cluburilor si mai ales din implicarea dvs. in HCM . Gata !? Nu va mai vad la sala decat ca simplu spectator in tribuna ? Fara agitatia de din coltul arenei in timpul meciurilor(de-a dreptul penibila),fara indicatii pretioase de mare cunoscator,fara asumarea rezultatelor,fara poze de grup,fara cuvantari ante si post eveniment handbalistic,far ciolhanuri prin restaurantele baimarene,cu note de plata neachitate?
  Pai ce afceti…renegati tot,dati cu piciorul la capitalu dvs. de imagine in care ati investit suflet)? (HA!)
  Ca banii au venit de prin alte cotloane intunecate ae orasului(societati),din care atat dvs. cat si cei care finantau ,v-ati tras partea …Unii au avut nevoie de functii in conducerea sau consiliul echipei,pe care le-au platit cu bani,case pt. atrenori si sportive si masini pt. fete care erau folosite de orcine numai de ele nu…
  Domnule BALA …stim ca nu ai fost creierul,stim ca n-ai facut-o de capul tau( daca se dovedeste ca asa este)…prezumtia de nevinovatie functioneza si ti-o atribuim…

  Reply
 6. Paraschiv Oprea

  Am citit ,dincolo,in electronicul de casa al CC-ului ca si-a lansat platforma electorala…sau ceva de genul asta
  Tupeu …la greu. Da nu-ti iei dumneata platforma si te muti cu ea in mijlocul celor care te-au ales si la primul mandat…pe platforma deja consacrata de la Combinat.(80 la suta din 28 la suta prezenti la urne)
  Daca domnia ta esti PLAT la cap,nu e cazul ca ideile dumitale sa ia si FORMA.Sunt in mare parte aberante si utopice.
  In conditiile in care a venit vremea scadentei…(toamna se numara bobocii) iar numaratorii si evaluatorii dvs. poarta nume cu rezonanta,care dau fiori reci si pe vreme de canicula,cum te poti gandi la PLATFORME ELECTORALE….Au inceput sa cada proptelele din jurul dvs.
  A pornit tavalugul…
  Va spune ceva jocul , ala BALA portocala…se suceste se roteste si pe KAKE il loveste…
  Apropo…ziarul casei (electronic) nimic despre ceea ce se intampla la HCM…Hm?
  Macar sa citati surse…Sau nu va mai intereseaza…Ati imputit locul si gata va deziceti…?

  Ne vedem la alegeri …doamne ajuta sa nu care cumva doar sa ne vedeti…la televizor ..cu program stabilit de gardian…Rugati-va in taina…

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2