DNA: Udrea a achizitionat o geanta ce costa intre 50.000 si 100.000 de dolari cu bani de provenienta neidentificata 

udrea gestElena Udrea a achizitionat in anul 2012 o geanta al carei pret se situa intre 50.000 si 100.000 de dolari, cu bani a caror provenienta nu a putut fi identificata in extrasele de cont, potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA in dosarul “Gala Bute”, transmite Agerpres.

Geanta, marca Hermes Birkin Crocodile, a fost cumparata prin intermediul Anei Maria Topoliceanu, la acea vreme o prietena apropiata a Elenei Udrea.

“Din mesajele de posta electronica si din declaratiile inculpatilor rezulta ca in luna februarie 2012 Udrea Elena Gabriela a achizitionat prin intermediul lui Topoliceanu Ana Maria o geanta Hermes Birkin Crocodile, al carei pret variaza, potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com, intre 50.000 si 100.000 USD. Plata pretului s-a realizat in numerar, in conditiile in care provenienta sumei nu poate fi identificata in extrasele de cont bancar ale inculpatei”, se arata in rechizitoriu.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA in dosarul “Gala Bute”, in stare de arest preventiv.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei: fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga, administratorul unei societati comerciale.

Dosarul a fost inaintat pentru solutionare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1