Doamne, lumineaza-ma si pe mine! Eu cu cine votez la europarlamentare?

home camp2
home camp2
home camp2

O mare parte a  maramuresenilor nu vor vota la europarlamentare. Dintr-un motiv foarte simplu. Nu stiu ce reprezinta Parlamentul European si nici care este relevanta votului lor in contextul european.

Intr-un sondaj facut de ZiarMM in scopul de a identifica interesul maramuresenilor pentru europarlamentare, cei mai multi dintre acestia nu au stiut nimic de alegerile din 25 mai.

La intrebarea “stiti un nume de europarlamentar roman”, alegatorii au raspuns in cor “EBA”. Sau “fata aia care nu stie sa vorbeasca”. La partea asta nu i-am putut contrazice.

Niciunul dintre cei intervievati nu au stiut sa ne dea un nume de maramuresan inscris in cursa pentru europarlamentare. Nici nu aveau cum, avand in vedere faptul ca Maramuresul nu are niciun reprezentant la Bruxelles.

In acelasi context al autoritatii europene, unii au facut referire la cele sfinte, afirmand ca “suntem guvernati de Imparatia lui Dumnezeu”, pe cand altii au spus ca nu ii intereseaza unde se afla liderii politici ai batranului continent.

Pentru toata aceasta lipsa de interes privind activitatea parlamentarilor romani in Europa, tot cei intervievati au oferit si explicatia, afirmand ca “nu stim sa ne alegem candidatii”, precum si faptul ca politicienii romani “nu sunt suficient de pregatiti ca sa ne reprezinte”.

Subiectul va fi tratat pe larg in emisiunea Reactiv de joi, la ora 20.

Alina BOHĂȚEL

Foto: Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *