Doi ani de guvernare: Guvernul Ponta s-a tinut de cuvant

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Au trecut doi ani de la investirea Guvernului Ponta, doi ani in care au fost reparate nedreptati sociale. Au crescut pensiile, prima data dupa multi ani, si au fost dati bugetarilor banii inapoi, au fost indexate pensiile peste rata inflatiei din ianuarie 2014.

Guvernul Ponta a crescut economia, iar tara noastra a avut cea mai mare crestere economica din UE in 2013 (+3,5% din PIB).

Avem mai multi bani europeni in Romania, prin faptul ca a crescut de aproape patru ori gradul de absorbtie a fondurilor europene, acesta ajungand in prezent la peste 34%, inclusiv prin deblocarea tuturor programelor oprite din cauza coruptiei PDL.

Actualul Guvern sustine mai concret ca oricine educatia si cercetarea fiind alocati mai multi bani pentru educatie. Au fost redeschise spitale inchise, s-a extins sistemul SMURD la nivel national, a fost reluata productia de vaccin intern, s-au deblocat posturile din sistem si, incepand cu 2014, au fost dublate veniturile medicilor rezidenti.

A fost redus cu succes TVA la paine si s-a acordat sprijin pentru agricultura si fermieri, cu plati importante, inclusiv subventiile blocate de PDL.

Tara a iesit din izolare, iar parteneriatele externe au fost intarite si, ca efect, au fost atrasi investitori straini pentru a crea locuri de munca in industrii importante, precum IT, auto, farma, agro si infrastructura. S-au realizat vizite oficiale in SUA, China, Franta, Germania, Italia si multe alte state importante din UE.

PSD face dreptate pana la capat. Au fost facute 364 de plangeri penale catre DNA, Parchet si alte institutii, pentru a ancheta neregulile comise in anii trecuti. In ceea ce priveste marile proiecte, se au in vedere noi autostrazi, metrouri, investitii consistente in cercetare si agricultura.

Premierul Victor Ponta refuza contrasemnarea decoratiei lui H.R. Patapievici

„De doi ani de cand sunt premier am contrasemnat o multime de decrete ale presedintelui, care a decorat o multime de oameni. Pe unii ii cunosteam, pe altii mai putin. Dar, acum este vorba de o propunere a presedintelui de a decora fosta conducere ICR si eu am rezerve. In baza raportului Curtii de Conturi au fost folositi in mod gresit banii publici”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2