Doi cetateni ucraineni cercetati pentru contrabanda si peste 19.200 de pachete cu tigari confiscate la frontiera de nord

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In acest sfarsit de saptamana, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au descoperit in doua autoutilitare identificate in trafic, dar si la frontiera verde, cantitatea totala de 19.265 de pachete cu tigari, in valoare de 225.380 lei, provenita din contrabada. Doi cetateni ucraineni sunt cercetati pentru contrabanda, iar cele doua autovehicule folosite in activitatea infractionala au fost indisponibilizate pana la finalizarea cercetarilor.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Ieri, 16 noiembrie 2019, politisti de frontiera din Siret, judetul Suceava, in cooperare cu lucratori din cadrul Politiei Oraselor Scheia si Gura Humorului, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari. Astfel, in jurul orei 11.30, au fost identificate si oprite in trafic pe drumul european E 58 doua autoutilitare, inmatriculate in Ucraina, conduse de doi cetateni ucraineni, in varsta de 23 si 52 de ani, despre care existau date ca transporta tigari provenite din contrabanda.”
In urma unui control specific, in plafonul ambelor autovehicule s-a constat ca sunt ascunse tigari, fapt pentru care s-a luat masura conducerii acestora, impreuna cu cei doi soferi ucraineni, la sediul Politiei de Frontiera, in vederea continuarii cercetarilor.

In acest context, in plafonul celor doua masini, a fost descoperita cantitatea totala de 6.195 pachete tigari, in valoare de 72.500 lei, marfa care a fost ridicata in vederea confiscarii.

In cauza, se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar autoutilitarele in valoare totala de 76.000 lei folosite la transportul tigarilor au fost indisponibilizate la sediul Politiei de Frontiera, pana la finalizarea cercetarilor.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Tot, ieri, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Vicovu de Sus, judetul Suceava, s-a desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta, in urma careia au fost descoperite mai multe colete care contineau tigari de provenienta ucraineana, fapt pentru acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.780 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 114.400 lei.”

Cazuri similare s-au inregistrat si la nivelul Sectoarelor Politiei de Frontiera Brodina si Sighetu Marmatiei, unde politistii de frontiera au descoperit mai multe colete cu tigari, iar in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.290 de pachete cu tigari, in valoare totala de 38.480 lei.

In toate situatiile, tigarile au fost confiscate. Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, efectuandu-se totodata verificari in vederea identificarii tutror persoanelor implicate si documentarea intregii activitati infractionale.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2