Doi din trei rusi sustin Kremlinul in fata sanctiunilor occidentale

Reclame home 1
Reclame home 1

rusia steagDoi din trei rusi aproba politica Kremlinului fata de Occident, iar numarul rusilor ingrijorati de sanctiunile occidentale impotriva Moscovei s-a dublat din septembrie, conform unui sondaj publicat marti, relateaza AFP citata de Agerpres.

Aproape jumatate dintre rusi (47%) considera ca sanctiunile, impuse de Occident impotriva Rusiei pentru rolul sau in criza ucraineana, pot reprezenta dificultati ‘grave’ sau ‘foarte grave’ pentru familiile lor, un numar aproape dublu fata de luna septembrie (26%).

Cu toate acestea, doi din trei rusi continua sa creada ca ‘Rusia ar trebui sa-si continue politica in pofida sanctiunilor’, potrivit sondajului realizat la sfarsitul lunii ianuarie de Centrul independent Levada.

Aproape o treime dintre rusi (34%) considera ca ‘Rusia trebuie sa raspunda ferm prin propriile sanctiuni’ si aproape toti atatia s-au pronuntat pentru ‘ignorarea’ presiunilor Occidentului.

Doar un rus din cinci considera ca Moscova ‘trebuie sa incerce sa ajunga la un compromis pentru a evita sanctiunile’.

La 11 luni dupa anexarea de catre Rusia a peninsulei Crimeea, aflata la originea crizei, guvernul rus a anuntat sambata o scadere cu 3% a PIB, determinata de scaderea pretului la petrol, dar si de sanctiunile occidentale impotriva Moscovei. In contextul crizei economice si monetare, cu rubla prabusita in raport cu euro si dolarul, gospodariile rusesti se confrunta cu o crestere a inflatiei provocata de sanctiunile occidentale, precum si de embargoul rus asupra majoritatii produselor alimentare provenind din tarile aflate la originea sanctiunilor.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole