Doi dintre cultivatorii de cannabis pe malul raului Lapus, arestati preventiv

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prin incheierea penala nr. 55/DL, pronuntata la data de 17.10.2019, in dosarul nr. 1999/100/2019 al Tribunalului Maramures, s-a dispus, la propunerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Maramures, arestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 17.10.2019, si pana la data de 15.11.2019, inclusiv, a doi inculpati in varsta de 29 si 26 de ani, cercetati sub aspectul comiterii infractiunii de trafic de droguri de risc, fapta pedepsita cu inchisoare de la 2 ani la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

„Pentru a dispune masura arestarii preventive a inculpatilor, instanta a retinut ca in cauza exista indicii temeinice care sa justifice presupunerea ca acestia, in perioada aprilie-octombrie 2019, au procurat seminte de cannabis si le-au cultivat pe un teren situat in proximitatea municipiului Baia Mare, pe malul raului Lapus, ulterior intretinand cultura de cannabis.

De asemenea, instanta a retinut ca in noaptea de 11/12 octombrie 2019, inculpatii au recoltat o parte din plantele de cannabis si le-au transportat si depozitat pentru uscare intr-un apartament pus la dispozitie de un coinculpat, in urma cantaririi rezultand cantitatea de 17.095 grame cannabis (inflorescente si frunze) si cantitatea de 3.002 grame substanta vegetala uscata de cannabis (inflorescente si frunze).

Inculpatii au contestat hotararea Tribunalului Maramures, dosarul urmand a fi inaintat Curtii de Apel Cluj pentru solutionarea caii de atac”, a spus judecatorul Roxana-Mirela Petrariu, conducator al Biroului de informare si relatii publice din cadrul Tribunalului Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2