septembrie 24, 2021

Doi fosti judecatori din Dolj, condamnati la inchisoare cu executare pentru coruptie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Doi fosti judecatori de la Tribunalul Dolj, Marius Bogdan Diaconescu si Traian Laurentiu Anghel, au fost condamnati definitiv la cate patru ani si sase luni de anchisoare cu executare de Analta Curte de Casatie si Justitie, ei fiind gasiti vinovati ca au luat 45.000 de euro mita an anul 2010 pentru a da pedepse mai blande in cazul a trei arestati, conform Agerpres.

In acelasi dosar au fost condamnati doi avocati care au intermediat mita, respectiv Ion Militaru (avocat an Baroul Olt) – doi ani si sase luni si Tiberius Octavian Ciuca (avocat an Baroul Dolj) – un an si doua luni, ambii cu executarea pedepselor.

Instanta a mai dispus confiscarea sumei de 15.000 euro de la Bogdan Diaconescu si 5.000 euro de la Ion Militaru.

Decizia este definitiva.

Potrivit DNA, pe 5 mai 2010, Marius Bogdan Diaconescu, an calitate de judecator la Tribunalul Dolj – Sectia penala, a primit de la trei denuntatori, prin intermediari, suma de 15.000 euro pentru ca, an schimb, sa dispuna judecarea acestora an stare de libertate si sa le aplice pedepse mai blande.

Cei trei denuntatori erau judecati an stare de arest preventiv pentru infractiunea de anselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Banii au fost primiti de Marius Bogdan Diaconescu prin intermediul colegului sau, Traian Laurentiu Anghel, judecator la aceeasi instanta, an baza unei antelegeri anterioare, dupa ce a modificat sentinta penala pronuntata an aceeasi zi, reducand pedeapsa aplicata denuntatorilor de la cinci la patru ani anchisoare.

Suma de 15.000 euro reprezinta o parte din totalul de 45.000 euro pretinsi si primiti de la denuntatori de avocatul Ion Militaru, pentru a-i remite judecatorului Diaconescu prin intermediul avocatului Tiberius Ciuca si judecatorului Laurentiu Anghel.

In acest circuit, Ion Militaru a oprit pentru sine 13.000 euro, Octavian Tiberius Ciuca – 12.000 euro, iar Laurentiu Anghel – 5.000 euro.

Pe 5 mai 2010, respectiv 6 mai 2010, Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a ancuviintat retinerea si arestarea judecatorilor Laurentiu Traian Anghel si Marius Bogdan Diaconescu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2