Doi maramureșeni, infectați cu COVID-19, implicați într-un accident rutier. Dosar penal pentru laboratorul care nu a anunțat autoritățile

În această dimineață, pe drumul național 18 s-a produs un accident rutier în care au fost implicați doi maramureșeni care se deplasau spre casă din județul Constanța.

Surse apropiate au relatat pentru ZiarMM.ro faptul că evenimentul rutier s-a produs pe raza localității Leordina. Cei doi au fost declarați pozitivi însă laboratorul din Constanța nu a anunțat autoritățile, fapt pentru care polițiștii au deschis un dosar penal, în acest sens.

Dan Bucă, purtător de cuvânt CJSU Maramureș: ”Nu au fost persoane rănite sau accidentate. Echipajele de poliție și cele medicale sosite la locul producerii accidentului au constatat că cele două persoane sunt infectate cu noul Coronavirus. Acestea au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19 la un laborator de pe raza județului Constanța, însă rezultatele analizelor nu au fost comunicate, conform metodologiei Institutului Național de Sănătate Publică și Direcției de Sănătate Publică Constanța. Echipajele de poliție, pompierii militari și cele medicale nu au intrat în contact cu cele două persoane infectate. Pompierii militari au fost echipați adecvat, cu echipamente de protecție și au procedat la dezinfectarea cu un atomizor a autovehiculului cu care au călătorit cei doi maramureșeni.”

Cele două persoane au fost preluate de un echipaj medical și internate în secția de Boli Infecțioase a unei unități medicale.

Dan Bucă, purtător de cuvânt CJSU Maramureș: ”A fost anunțată conducerea Ministerului Afacerilor Interne, respectiv a Ministerului Sănătății cu privire la situația înregistrată. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică.”

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a dispus efectuarea de cercetări în cauză.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1