Doi maramureseni se afla pe lista delegatiei Romaniei la Mondialele de Box din Sankt Petersburg 

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
boxTimp de trei zile, municipiul Sighetu Marmatiei a gazduit intrecerile calificarilor la Campionatul Mondial de Box de la Sankt Petersburg din perioada 2-13 septembrie 2015.
Competitia pugilistica a fost un eveniment- spectacol inedit organizat in capitala Maramuresului Istoric de catre Uniunea Rutenilor Subcarpatici din Romania si Federatia Romana de Box, cu sprijinul partenerilor manifestarii sportive.
In urma disputarii partidelor la cele 13 categorii de concurs, 11 romani au obtinut biletele pentru Mondialele din Sankt Petersburg, printre acestia aflandu-se si doi maramureseni: Cristian Filip (la categoria 80 de kg) de la CSS 2 Baia Mare si Adrian Bohotici (categoria grea) de la CSS- Box Club Lauruc Sighetu Marmatiei.
Super Gala de box de la Sighetu Marmatiei a reunit sportivi de valoare din Romania si Republica Moldova, cele doua tari fiind reprezentate la aceste calificari de componentii loturilor nationale de box conduse de Ilie Captari si, respectiv, Petru Caduc.
Calificarile de la Sighetu Marmatiei au adunat in Sala Polivalenta din localitate cei mai buni boxeri juniori din Romanai si Republica Moldova, cei mai buni arbitri AIBA din Romania (arbitri crescuti si educati la “scoala” generalului de brigada (r) Ion Pop, zis si “Rapidu”) in frunte cu col (r) Constantin Martiniuc – arbitru international AIBA – considerat unul dintre cei mai corecti arbitri de box din Europa. Precum si reprezentanti ai Federatiei Romane de Box.
 
Aseara, la Gala Finala, sighetenii si ceilalti invitati ai evenimentului pugilistic din municipiul Sighetu Marmatiei au avut ocazia de a-i vedea, in carne si oase, pe doi dintre cei mai buni boxeri ai Romaniei si anume doi campioni mondiali ce ocupa functii importante in forul de specialitate: Leonard Dorin Doroftei- presedintele FRB si Adrian Diaconu- presedintele Colegiului Central al Arbitrilor din cadrul FRB.
Celor doi campioni mondiali li s-au acordat distinctii speciale din partea lui Mihai Lauruc- presedintele Uniunii Rutenilor Subcarpatici din Romania- pentru contributia adusa la dezvoltarea boxului romanesc si pentru rezultatelor obtinute in cariera sportiva. Cei doi federali au primit si premii speciale din partea Asociatiei Judetene de Fotbal (AJF) Maramures, in speta din partea arbitrului international Cristian Balaj -purtator al ecusonului FIFA.
In contrapartida, Federatia Romana de Box a acordat distinctii la doi oameni ai locului si anume: Generalul de brigada (r) Ion Pop- arbitru AIBA si prim-vicepresedinte al Asociatiei Judetene de Box Maramures- pentru contributia adusa la dezvoltarea boxului romanesc si pentru rezultatele obtinute in activitatea sportiva; profesorul Emil Costeniuc- directorul CSS Sighetu Marmatiei.
 
Cat priveste activitatea sportiva din cadrul Super Galei de la Sighetu Marmatiei, meciurile au fost mai mult decat incrancenate, data fiind miza confruntarilor: calificarea la Campionatul Mondial de Box de la Sankt Petersburg din perioada 2-13 septembrie 2015. Boxerii juniori din Romania si Republica Moldova si-au incrucisat manusile in fata sutelor de spectatori sigheteni si nu numai, oferindu-le iubitorilor acestui sport momente de arta pugilistica remarcabile.
In gala finala au ajuns si doi maramureseni, in speta Cristian Filip (categoria 80 de kg) de la CSS2 Baia Mare si Adrian Bohotici (categoria grea) de la CSS -Box Club Lauruc Sighetu Marmatiei. Cei doi au obtinut biletele pentru Mondialele din Rusia in moduri diferite: Cristian Filip a reusit sa il invinga la puncte pe adversarul Daniel Anca de la CSM Resita, in vreme ce Adrian Bohotici l-a invins prin Knockout pe concurentul Emaul Mican de la Vointa Onesti chiar daca sigheteanul nu era im plenitudinea fortelor din cauza unei probleme de ordin medical. Pe langa cei doi maramureseni, alti 9 pugilisti romani s-au calificat la Campionatul Mondial de Box de la Sankt Petersburg. In total, 11 boxeri si-au castigat, la Supr Gala de la Sighetu Marmatiei, dreptul de participare la Mondialele din septembrie a.c.. Ramane de vazut daca delegatia Romaniei la CM de Box din Rusia va suferi modificari fat ade componenta stabilita la Super Gala de la Sighetu Mamatiei caci pana la ora startului mondialelor pot interveni accidentari ori situatii neprevazute.
 
Cristian DONCA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2