Doi soareci luptandu-se la metroul din Londra, aleasa de public cea mai buna fotografie cu animale a anului

PNL

„Incaierare la metrou” se intituleaza fotografia cu care Sam Rowley, in varsta de 25 de ani, a fost desemnat de public drept cel mai bun fotograf al anului care a surprins un instantaneu din viata animalelor.

Oricine calatoreste cu metroul din Londra ii stie pe soriceii care alearga in subteran, printre linii. Tanarul Sam Rawley a fost atat de fascinat de micile rozatoare, ca a petrecut o saptamana la metrou in incercarea de a face cea mai buna fotografie. Intr-o noapte, a prins in obiectiv doi soareci care efectiv luasera o pozitie de pugilisti, stand ridicati pe picioarele din spate si gata sa se bata pentru o bucatica de mancare scapata de un pasager. Iar efortul fotografului nu a fost zadarnic: fotografia sa a fost preferata de public, fiind aleasa drept cea mai buna dintre 48.000 de ilustratii despre viata animalelor salbatice, la concursul anual organizat de Muzeul de Istorie Naturala din Londra (LUMIX).

Fanii vestitului concurs international anual „Wildlife Photographer of the Year” au fost rugati sa-si aleaga preferata dintre imaginile care nu au intrat in finala competitiei – ce a avut loc in octombrie 2019 – dar care surprind, totusi, momente fabuloase. 28.000 de voturi a primit fotografia cu soarecii pugilisti a lui Sam Rowley, la categoria „rest of the best”.

Fotograful a marturisit ca pentru a surprinde acest unghi, a stat pe burta pe peronul statiei de metrou, noaptea tarziu, scrie BBC. Cei doi soareci umblasera separat de colo-colo pana cand au dat nas in nas in fata micii bucati de mancare. Pozitia lor belicoasa n-a durat mai mult de o secunda, dar fotograful a reusit sa o surprinda.

Sam Rowley lucreaza la Bristol ca cercetator pentru canalul de filme de istorie naturala al BBC si este pasionat de viata animalelor salbatice in orase.

Premiul cel mare pentru cea mai buna fotografie surprinsa in natura in 2019 a fost decernat, in octombrie, lui Yongqing Bao. Poza a fost aleasa dintre 50.000 de instantanee din lumea intreaga. Ea infatiseaza tot un moment tensionat, o lupta intre o vulpe si o marmota in Himalaya.

digi24.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1