Doi soldati NATO, ucisi de barbati imbracati in uniforma afgana

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

soldati razboiDoi soldati ai fortei NATO din Afganistan au fost ucisi miercuri dimineata de barbati imbracati in uniforma armatei afgane in sud-vestul tarii, a anuntat coalitia, relateaza AFP citata de Agerpres.

Doi barbati in uniforma afgana au deschis focul asupra vehiculului in care se gaseau militari NATO la o baza a armatei afgane din provincia Helmand, un bastion al talibanilor, a precizat misiunea NATO intr-un comunicat.

Doi soldati NATO, a caror nationalitate nu a fost dezvaluita, si-au pierdut viata in atac, iar cei doi atacatori au fost ucisi de soldatii coalitiei aflati la fata locului care au ripostat la atac.

‘Atacurile din interior’, ale soldatilor afgani sau ale insurgentilor deghizati in soldati afgani impotriva membrilor coalitiei internationale, au devenit in ultimii ani una dintre principalele amenintari la adresa fortelor NATO a caror misiune este de a sprijini guvernul afgan in lupta impotriva insurgentei talibane.

Aceste atacuri au contribuit la crearea unui climat de neincredere intre trupele straine si soldatii afgani carora le acorda sprijin si le ofera pregatire.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2