Doina Azoicai (SR de Epidemiologie): E o datorie civica si morala a parintilor sa-si vaccineze copiii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, Doina Azoicai, a declarat, duminica, la un seminar pe tema vaccinurilor, organizat la Govora, ca parintii au o datorie civica si morala de a-si vaccina copiii, relateaza Agerpres

“Este o datorie civica, daca vreti, a parintilor, si o datorie morala fata de propriul lor copil sa inteleaga foarte bine care sunt beneficiile vaccinarii, care sunt, bineinteles, si limitele vaccinarii, si, totusi, sa accepte ca programele nationale de vaccinare nu sunt impotriva omului, ci, dimpotriva, sunt pentru a proteja o colectivitate si face in asa fel incat sa avem posibilitatea sa tinem sub control niste boli la care suferinta exista, chiar daca este, sa zicem, vorba de o evolutie benigna. Nu pot sa exclud faptul ca sunt niste suferinte si niste cheltuieli colaterale care inseamna absenta parintelui de la serviciu, medicamentele, cheltuielile pe care spitalul poate sa le angajeze in caz de spitalizare etc. Adica, trebuie sa intelegem ca nu este nici moral si nici eficient sa las bolile acestea pe care pot sa le previn printr-o masura care imi da o certitudine, sa nu le impiedic si sa nu ma supun acestor reguli pe care inainte parintii nu le-au incalcat”, a spus Doina Azoicai.

Aceasta a mai spus ca poate ar fi potrivita si o masura prin care vaccinarea sa fie obligatorie, desi discutiile in jurul acestui termen i se par exagerate.

“O masura represiva poate sa antreneze o reactie paradoxala, mai ales in momentul de fata. Daca vorbeam acum 30 de ani, poate ca nu era atata opozitie ca acum. Parerea mea este ca daca lucrurile evolueaza in continuare asa, solutia nu este numai sa incercam sa-i convingem, ci sa gasim anumite modalitati prin care sa-i facem sa respecte niste reguli”, a mentionat Doina Azoicai.

Presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, Doina Azoicai, a sustinut o prezentare intitulata “Intre mit si realitate in vaccinare”, in cadrul unui seminar organizat la Govora, in perioada 12-14 aprilie, de Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) din Romania, scriu jurnalistii de la Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2