Dolari falsi, in Maramures. Perchezitii DIICOT la membrii unei grupari banuite ca i-a pus in circulatie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In dimineata zilei de 19 septembrie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramures impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Maramures si Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj Napoca au efectuat un numar de 5 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Maramures si Cluj in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune si punere in circulatie de valori straine falsificate, se arata pe site-ul diicot.ro.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada octombrie – noiembrie 2016, cu activitati ilicite identificate inclusiv in cursul lunii martie 2017, membrii grupului infractional s-au implicat in mod repetat in comiterea unor acte infractionale vizand procurarea, detinerea si punerea in circulatie de valuta contrafacuta (bancnote USD in cupiura de 100 unitati), atat pe raza judetului Maramures (in mai multe localitati), dar si pe raza judetelor Satu Mare si Cluj.

Din actele de urmarire penala efectuate in cauza pana in prezent a rezultat ca grupul infractional a reusit sa plaseze bancnote USD contrafacute la case de schimb valutar si persoane fizice identificate pe raza judetelor Maramures, Satu Mare si Cluj. De asemenea, exista date si indicii cu privire la faptul ca membrii grupului  au realizat plasari si pe raza unor localitati din Ungaria, relativ apropiate de frontiera cu Romania. In acest sens, in cursul lunii noiembrie 2016, membrii grupului infractional au efectuat astfel de plasari, cu acea ocazie fiind retinuta de catre autoritatile romane de frontiera suma de 8.400 USD cu privire la care s-a confirmat contrafacerea.

S-a retinut ca membrii grupului infractional au plasat pana la aceasta data suma de peste 12.000 USD in bancnote contrafacute, producand un prejudiciu cumulat in valoare de peste 14.000 lei. In cursul urmaririi penale s-a ridicat un numar  total de 64 de bancnote contrafacute din setul pus in circulatie de gruparea infractionala.

Urmeaza ca persoanele vizate sa fie prezentate procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Maramures in vederea audierii si dispunerii masurilor legale care se impun.

Actiunea afost efectuata cu sprijinul inspectoratelor de politie judetene Cluj si Maramures si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Maramures.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie, mai spun cei de la DIICOT.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2