Dolha ii transmite lui Chereches: Puneti suflet in demisia din dragoste pentru Baia Mare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

mircea dolhaDestinul unei comunitati e mai presus de destinele individuale ale celor care  o alcatuiesc, iar nesansa individuala  nu are dreptul sa afecteze sansa unei comunitati.

Dupa calificarea in finala scurta, sansa pentru Baia Mare  – o sansa reala, care nu trebuie ratata – este obtinerea titlului de capitala europeana a culturii.  Suntem convinsi, domnule Catalin Chereches,  ca sunteti de acord cu aceste asertiuni, pe are le-ati vehiculat public de atatea ori.

Nesansa individuala a dat nastere unui paradox: tocmai dumneavoastra, initiatorul si promotorul acestei candidaturi,  ati devenit principala piedica in adjudecarea acestui titlu. Nu are rost sa ne amagim, mintindu-ne ca titlul ar putea reveni Baii Mari, un municipiu condus de un primar trimis in judecata pentru fapte de coruptie. Cand e vorba de criterii europene, chiar si simplele suspiciuni sunt arhisuficiente pentru descalificare. Cu alte cuvinte,  oricat de functional e principiul prezumtiei de nevinovatie si indiferent care va fi verdictul justitiei, sansele ca Baia Mare sa devina capitala europeana a culturii sunt nule, cata vreme sunteti un primar cu problemele mentionate. Iar timpul nu mai are rabdare, caci decizia finala a desemnarii castigatorului se apropie cu repeziciune.

Domnule Catalin Chereches, Baia Mare a dovedit si in aceste alegeri locale ca va iubeste, iar dumneavoastra sunteti obligat sa le raspundeti baimarenilor tot cu iubire; la modul concret, nu doar prin declaratii. Si cea mai buna dovada a faptului ca iubiti din suflet Baia Mare si pe locuitorii sai, mai mult decat functia de primar, e sa va inaintati demisia, dupa depunerea juramantului de azi. E  gestul care ar reda Baii Mari sansa de a deveni capitala europeana a culturii. E gestul  care ar dovedi ca ati crezut cu adevarat in ideea candidaturii si ca va pasa sincer de destinul comunitatii. Iar baimarenii vor intelege in mod corect ca demisia nu e o recunoastere a vreunei vinovatii, ci o recunoastere a faptului ca iubiti atat de mult orasul, incat efectiv sunteti in stare de orice de dragul Baii Mari. Inclusiv sa demisionati din functia de primar; o demisie data din tot sufletul, din dragoste pentru viitorul municipiului si al baimarenilor.

Domnule Catalin Chereches, nu va cerem decat un lucru firesc, in acord cu numeroasele dumneavoastra declaratii: sa aratati fara echivoc ca iubiti cu adevarat Baia Mare si pe baimareni, asa cum de altfel merita aceasta comunitate.

Mirea Dolha, presedinte PNL Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

6 Comments

 1. George

  Il vedeti (vi-l inchipuiti) pe CC demisionind din “dragoste de tara”? Numai in legendele cu cavaleri se intimpla asta, numai ei puteau muri pentru batista iubitei. Vedeti pe pozele articolului media de virsata a sustinatorilor? Ii repect pe toti dar ii si compatimesc pentru naivitatea lor. Nu sint ei d vina, ci CC care cu perversitate le-a cucerit naivitatea.

  Reply
 2. Farfuridi

  … si dvs. d-le. Dolha odata cu el iesiti din viata politica ca nu va priieste .
  Nici dvs. si cu precadere nici noua ,cei pe care i-ati reprezentat atata timp fara nici un rezultat.
  Deci de manutza amandoi sau pe rand dar la scurt timp unul dupa altul.
  Repejor.

  Reply
  1. Attila

   Pana una alta, Dolha nu a fost arestat niciodata. Iar in dosarul penal pe care l-a avut, a fost achitat. Asa ca a-i compara e o exagerare.
   Si desi nu il plac pe Dolha, asa cum nu imi place niciun individ care a trecut prin psd, cea ce zice el e de bun simt.
   Kk nu isi va da demisia, BM nu va deveni capitala culturala si vom avea in curand un al doilea primar condamnat.
   Toata povestea cu juramantul acestui individ infumurat a fost de un penibil absolut.
   Din partea mea, niciun respect pentru mosii si babele carora le lipseste bunul simt de a vedea ridicolul situatiei. Prostia nu merita nici macar compasiune.

   Reply
 3. Ion Beuca

  Sincer, nu doresc raul nimanui. Am urmarit cu tristete momentul depunerii juramantului de catre Catalin Chereches. In spatele lui, la fiecare pas, era un gardian. Oficialitatile judetului asistau la eveniment cu aceeasi tristete. In fata primariei, oamenii strigau “libertate” manifestandu-si nemultumirea fata de unii ziaristi. Viata este dura, dar trebuie sa mearga inainte, inclusiv viata unei comunitati. Cred cu tarie in prezumtia de nevinovatie, in dreptul la aparare si am incredere in justitie. In democratie, trebuie sa acceptam deciziile justitiei, altfel ajungem la haos. Fiecare este liber sa creada ce vrea, dar eu asta cred. Acestea sunt motivele pentru care consider corecta initiativa presedintelui PNL Maramures, deputatul Mircea Dolha.

  Reply
 4. George

  DURA LEX, SED LEX.
  Nu vine de la noi, ci de la mult, mult inaintasii nostri. Daca “prostimea” ar face dreptate, nu am mai avea haiduci eroi ci doar razboinici. Daca toti apelam la justitie, atunci sa o acceptam si cind nu ne convine. Dar poti sa te pui cu babele (scuze, dar simt nevoia sa le spun asa, chiar daca sint fardate) care traiesc vise romantioase cind vad un tinar primar frumusel si obidit de lege? Pentru ele bancutele pe care stau si-si aduc aminte de nebuniile tineretii sint mai importante decit realitatea. Ce daca a furat? Altii nu fura? Si l-au insusit pe CC ca pe copilul lor ( pe care probabil si l-au dorit dar l-au avortat) si-l apara ca atare. Au vazut la televizor pe toti infractorii (Udrea, Becali, etc.) si pe al lor nu au avut voie sa il vada. Cum este permis asa ceva? ASTA E DREPTATE?

  Reply
 5. remus

  Pe bune? ?? Dumneavoastra domnule Dolha vorbiti de onestitate, de corectitudine, de lucru bine facut (ca tot sunteti in barca PNL ) care pe unde ati trecut ( fie in politica, fie in privat ) ati lasat doar cenusa si parjol. Luati-va de mana cu Chereches si nu mai fiti lupul morlalist cu blana rosie care intre timp s-a ingalbenit??!! Sa auzim de bine

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *