DOLIU LA NORD – Un cunoscut profesor băimărean a decedat

Reclame home 1
Reclame home 1
Doliu la Centrul Universitar Nord după ce s-a aflat de trecerea în neființă a celei care a fost Maria Pirău. Un profesor de care lumea își va aduce aminte cu foarte mult drag. Maria Pirău a fost printre altele profesor la Șincai, dar și Mihai Eminescu. La Universitatea de Nord prin mainile ei au trecut sute de studenti.
„Era fascinantă când ne purta în lumea ideilor lui Socrate, Platon, Adler sau Jung, dar și când ne împărtășea din propriile experiențe de pedagog, de fiică și de mamă. A fost mentorul nostru profesional și cel mai bun confident. Îmi este foarte greu să spun „a fost…”! Colectivul Departamentului de Specialitate cu Profil Psihopedagogic din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare a aflat azi dureroasa veste că Doamna Conf.univ.dr. Maria Terezia Pirău a trecut în neființă. Absolventă a Facultății de Filosofie din cadrul Universității din București, Specializarea Psihologie-Pedagogie-Filosofie, doctor în „Științe ale educației”, Maria Pirău a fost unul dintre cei mai iubiți și apreciați dascăli din comunitatea băimăreană.
În perioada 1979-1994 a fost profesoară de filosofie la două dintre cele mai prestigioase colegii din Baia Mare (Colegiul „Gheorghe Șincai” și Colegiul „Mihai Eminescu”), după care a devenit titular al Catedrei de „Științe ale educației” din cadrul Universității de Nord, unde și-a continuat activitatea până în anul 2015. În toți acești ani a format mii de studenți, oferindu-le repere fundamentale pentru a deveni dascăli valoroși și a îndrumat sute de profesori în activitățile de perfecționare. A fost o colegă minunată, un mentor desăvârșit și o prietenă adevărată. A împărtășit din lumina ei tuturor celor care au cunoscut-o și pentru noi toți va rămâne un exemplu de moralitate, modestie și rafinament intelectual. Colegii, studenții și toți profesorii care au cunoscut-o îi vom purta o amintire vie. Dumnezeu să o odihească în pace!”, spune Monica Maier.
Ceremonia de înmormântare va avea loc marți, 10 mai, ora 13, la Cimitirul „La nuci” din Baia Mare.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole