Domeniul de internet “Ebola.com”, vandut cu peste 200.000 de dolari

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Epidemia de Ebola a permis proprietarilor numelui de domeniu de internet “Ebola.com” sa realizeze o foarte profitabila operatiune financiara, revanzand numele de domeniu vineri cu peste 200.000 de dolari, relateaza AFP citata de Agerpres.

Tranzactia ilustreaza o practica uneori riscanta de speculatie, cand investitorii pariaza pe nume de domeniu de internet pe care le cumpara cu sume modice iar apoi le revand mult mai scump odata ce numele suscita un oarecare interes. In cazul de fata, valoarea numelui Ebola.com a crescut puternic dupa inceputul epidemiei care afecteaza Africa de Vest.

Cumparatorul numelui de domeniu este o societate cu sediul in Rusia numita Weed Growth Fund, cunoscuta anterior sub numele de Ovation Research.

Societatea a platit 50.000 de dolari cash si 19.192 de actiuni la societatea Cannabis Sativa, care valoreaza aproape 170.000 de dolari. Aceasta ultima societate promoveaza utilizarea medicala a marijuana.

Motivele din spatele vanzarii numelui de domeniu nu sunt cunoscute, dar proprietarul Cannabis Sativa, fostul guvernator al statului New Mexico Gary Johnson, a declarat public ca in opinia sa canabisul ar putea fi util in tratarea bolnavilor care au contactat febra hemoragica.

Vanzatorul numelui Ebola.com este firma Blue String Ventures, cu sediul in Nevada, care se descrie drept o societate ce investeste in nume de domenii si marci pe internet.

“Daca cautati un supernume de domeniu pentru firma dumneavoastra exista sanse mari sa va putem ajuta”, scrie Blue String Ventures pe site-ul sau de internet.

Firma a detinut si alte nume de notorietate, precum Fukushima.com.

Site-ul Ebola.com contine articole despre maladie si raspunsuri la intrebarile cele mai frecvente privind febra hemoragica care a provocat moartea a aproape 4.900 de persoane de la inceputul anului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2