“Domnul Dakar”, la raliul Romanian Baja din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In perioada 13 – 16 iunie, in Baia Mare se desfasoara raliul Baja Romania, care conteaza in Campionatul European UEM, Campionatul Mondial FIM si Campionatul mondial FIA. Nume celebre pentru acest sport si-au anuntat participarea la competitia auto al carui centru de greutate va fi pe aeroport, unde baimarenii vor putea privii bolizii si motocicletele pilotilor de curse.

Aceasta este singura etapa de Cupa Mondiala organizata in Romania, la al carei start se va regasi si “Domnul Dakar”, francezul Stephane Peterhansel – castigator a 11 trofee Dakar (de sase ori la clasa Moto si de cinci ori la Auto). La raliul din Baia Mare, acesta va participa la clasa Moto.

Garamvölgyi Zoltan, organizatorul principal al concursului, a spus ca in Baia Mare vor fi prezenti concurenti din 16 tari, printre care Ungaria, Germania, Olanda, Italia, Franta, Cehia, Austria, Portugalia, dar chiar si Qatar ori Indonezia.

Din Romania, participa un singur echipaj, compus din Costel Casuneanu jr., fiul unui milionar care a facut avere din reparatiile de drumuri, si copilotul sau, Maurilio Zani. Cei doi s-au inscris in etapa de Cupa Mondiala Cross Country.

Raliul va cuprinde atat etape de asfalt, cat si de off road. Parcul inchis al cursei va fi amplasat la Aeroportul International Baia Mare. Startul oficial va fi dat din Centrul Vechi al orasului, iar zonele de desfasurare a cursei sunt: Tautii Magheraus, Baia Sprie, Sisesti, Danesti, Cavnic, Baiut, Ocna Sugatag, Sigetu Marmatiei, Targu Lapus.

“Avem convingerea ca acest eveniment se va transforma intr-unul de mare spectacol, reimprospatand amprenta marcii de «cel mai dur si frumos» traseu de Rally-Raid pusa peste Maramures de pilotii uzinelor VW, Toyota, Mitsubishi, BMW, Hummer, KTM etc., o data cu desfasurarea raliului Dakar Series din 2008”, au aratat organizatorii evenimentului auto al anului in Maramures.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2