Domnule Zetea, cine plateste pentru dezastrul de la Sarbi – Farcasa?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dupa ce in urma cu 10 zile i-a fost interzis accesul deputatului USR Vlad Durus in perimetrul in care ar fi trebuit sa se construiasca depozitul ecologic de gunoi de la Sarbi, se ridica mai multe semne de intrebare. Investitia pare  compromisa, terenul s-a surpat, problemele cu executantul si cu studiul geo devin din ce in ce mai mari, platforma betonata pe care sunt ridicate constructiile metalice s-a fisurat si a fost “lipita” cu silicon. Un dezastru de peste 50 de milioane de euro. Cineva trebuie sa raspunda. Iata ce declara presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Valer Zetea, acum 6 luni, in 16 martie 2018: „In anul 2016, dupa alegerile locale, stadiul efectiv de executie a acestui contract de aproape 60 de milioane de euro era de aproximativ 10%, iar la finalul anului 2017, executia a ajuns la 80%. Avem ambitia ca, in anul 2018, sa finalizam ceea ce ne-a ramas de construit la depozitul ecologic de la Sarbi…” .

Dupa surparea terenului si lipirea peretilor cu silicon ne vedem nevoiti sa-l intrebam pe domnul Zetea daca se mentine procentul de 80% si daca in luna decembrie va fi operationala groapa de la Sarbi-Farcasa? USR Maramures a incercat de nenumarate ori sa afle adevarul de la Consiliul Judetean despre aceasta problema. De fiecare data raspunsurile s-au tradus in declaratii sforaitoare, nimic concret. Deputatul Vlad Durus l-a interpelat pe Ministrul Mediului, care ne-a raspuns prin adresa din 13.07.2017 ca lucrarile la statia de sortare, statia de tratare mecano-biologica si celule biostabilizare, sunt finalizate in proportie de 98%.

Situatia in teren este cu totul alta. Nimeni nu are voie sa intre acolo. Paznicul are ordin direct de la Zetea. Intelegem de ce. Dezastrul nu trebuie vazut de nimeni! Lucrurile nu pot ramane asa. Decidentii au de dat explicatii. Noua, cetatenilor. Pentru ca asta este una dintre obligatiile lor. Sa raspunda pentru modul in care ne administreaza banii. De asta au fost pusi acolo. NU sa ne minta, NU sa risipeasca banii publici, NU sa ascunda realitatea, NU sa refuze dialogul. NU trebuie rezumat totul la serbari campenesti si chefuri din bani publici.

Deputatul USR, Vlad Emanuel Durus, a trimis o adresa presedintelui Consiliului Judetean, cu intrebari legate de prezentul si viitorul acestui proiect. Data fiind natura intrebarilor, presedintele Zetea avea prin lege termen de raspuns de 24 de ore. A trecut o saptamana. Domnul Zetea si ceilalti din conducerea Consiliului Judetean Maramures nu considera normal sa raspunda maramuresenilor care vor sa stie ce se intampla cu proiectele Maramuresului si cu banii maramuresenilor. Aroganta si indolenta cu care trateaza maramuresenii vor avea un cost. La fel si minciunile si incompetenta lor.  Le vom plati cu totii. Suntem convinsi ca institutiile abilitate vor face ce trebuie pentru a-i trage la raspundere.

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole