Donald Trump a evocat, cu entuziasm, o posibila a treia intrevedere cu liderul nord-coreean

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele american Donald Trump a evocat din nou, sambata, ideea unui al treilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, salutand relatia „excelenta” dintre ei, la sase saptamani dupa esecul intrevederii lor de la Hanoi, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Aceasta serie de postari pe Twitter intervine la cateva ore dupa ce liderul nord-coreean s-a declarat favorabil unei a treia intrevederi cu locatarul de la Casa Alba si a evocat la randul sau o relatie care ramane puternica intre ei doi.

„Sunt de acord cu Kim Jong Un din Coreea de Nord ca relatia noastra ramane foarte buna, termenul de ‘excelenta’ fiind poate cel mai potrivit, si ca un al treilea summit ar fi binevenit in ideea ca am intelege pe deplin unde ne situam”, a notat pe Twitter, plin de entuziasm, presedintele american.

In februarie 2019, a doua intrevedere intre cei doi lideri, care a avut loc in capitala vietnameza Hanoi, s-a soldat cu un esec, lovindu-se in special de problema ridicarii sanctiunilor ceruta de regimul de la Phenian. Donald Trump a afirmat ca Phenianul a cerut ridicarea tuturor sanctiunilor care i-au fost impuse ca urmare a programelor sale nuclear si balistic, insa Coreea de Nord a declarat ca ea a cerut doar o ridicare „partiala” a restrictiilor.

Sambata, insa, presedintele american nu si-a ascuns optimismul cu privire la destinul Coreei de Nord, salutand „leadership”-ul lui Kim Jong Un. „Coreea de Nord are un formidabil potential de crestere, de succes economic si de imbogatire sub conducerea presedintelui Kim”, a sustinut Donald Trump. „Astept cu nerabdare ziua, care ar putea sosi curand, cand armele nucleare si sanctiunile vor putea fi suprimate, pentru a vedea apoi cum Coreea de Nord devine una dintre cele mai prospere natiuni din lume!”, si-a exprimat entuziasmul liderul american.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole