Donald Trump a primit inca o scrisoare ”foarte frumoasa” de la Kim Jong Un si anunta inca o posibila intalnire

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele american Donald Trump a anuntat vineri ca a primit joi o scrisoare „foarte frumoasa” de la liderul nord-coreean Kim Jong Un, cu care s-ar putea intalni din nou, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Trump nu a precizat cand ar urma sa aiba loc urmatorul summit. Dupa precedenta intalnire cu Kim din 30 iunie, Coreea de Nord a efectuat mai multe teste cu rachete cu raza scurta de actiune.

Seful Casei Albe si conducatorul de la Phenian s-au intalnit pana acum de trei ori – anul trecut in Singapore, iar anul acesta la Hanoi si in zona demilitarizata dintre cele doua Corei – fara ca SUA sa inregistreze progrese semnificative privind eliminarea armelor nucleare nord-coreene. Testele recente au creat incertitudini privind continuarea dialogului bilateral, iar Coreea de Nord a avertizat ca ar putea pune capat moratoriului asupra testarii de arme atomice si rachete cu raza lunga de actiune, autoimpus din 2017.

Presedintele american a minimalizat importanta ultimelor lansari de rachete nord-coreene, sustinand ca acestea nu au incalcat angajamentul lui Kim privind renuntarea la testele nucleare si cu rachete intercontinentale.

Nu este prima data cand Trump apreciaza scrisorile de la Kim: in septembrie anul trecut, el a primit una „minunata”; in ianuarie anul acesta alta, „magnifica”; in iunie – inca una, de asemenea „minunata”, conform declaratiilor sale transmise cu ocaziile respective de agentiile internationale de presa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2