Donald Trump a suspendat sancţiunile impuse unor demnitari chinezi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Preşedintele american Donald Trump a declarat că a suspendat sancţiunile contra demnitarilor chinezi în legătură cu presupusa reprimare a musulmanilor uiguri din Xinjiang, pentru a apăra negocierile comerciale cu Beijingul, transmite AFP, care citează un interviu publicat de site-ul de informaţii Axios, informează AGERPRES.

Autorităţile chineze au angajat în Xinjiang (nord-vestul Chinei) o politică de securitate maximală ca răspuns la violenţele interetnice care au marcat această regiune în ultimii ani, adesea imputate separatiştilor uiguri de către autorităţile de la Beijing.

Mai multe organizaţii pentru apărarea drepturilor omului acuză China că a internat în Xinjiang cel puţin 1 milion de musulmani în ‘tabere de reeducare’ pentru a-i asimila forţat. Beijingul dezminte însă aceste statistici şi vorbeşte despre ”centre de formare profesională” destinate să sprijine ocuparea locurilor de muncă şi să combată extremismul religios.

Întrebat de site-ul Axios în legătură cu motivul pentru care a evitat să impună sancţiuni directe ale Trezoreriei americane contra responsabililor chinezi legaţi de Xinjiang, Donald Trump a declarat: ”Ei bine, eram în mijlocul unui acord comercial major”.

”Şi am făcut mult, potenţiale achiziţii de 250 de miliarde de dolari”, a adăugat liderul american.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole