Donald Trump acuza The New York Times de ”tradare” dupa publicarea unui articol

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele american, Donald Trump, a acuzat sambata The New York Times de comiterea unui “act virtual de tradare” prin publicarea de informatii potrivit carora Statele Unite ale Americii isi multiplica intruziunile digitale in reteaua electrica ruseasca, relateaza duminica AFP, informeaza AGERPRES.

”Va vine sa credeti ca ratatul New York Times tocmai a publicat un articol in care afirma ca Statele Unite cresc substantial atacurile cibernetice asupra Rusiei. Acesta este un act virtual de tradare din partea unui ziar candva mare, atat de disperat sa gaseasca o poveste, orice poveste, chiar daca este rea pentru Tara noastra ….”, a scris Trump pe Twitter.

“De asemenea, este fals!”, a mai scris Trump, calificand presa drept “corupta” si repetand acuzatiile ca jurnalistii sunt “dusmani ai poporului”.

The New York Times, care publica in mod regulat articole de investigatie nefavorabile pentru Trump, este o tinta frecventa a furiei presedintelui american impotriva presei, scrie AFP.

Ziarul a scris sambata ca guvernul american si-a multiplicat intruziunile informatice in reteaua electrica si alte tinte din Rusia pentru a trimite un avertisment Moscovei, suspectata de a face acelasi lucru in Statele Unite, si pentru a pregati un posibil atac cibernetic in caz de conflict major intre cele doua tari.

Potrivit oficialilor americani citati de ziar, Trump nu a fost informat in detaliu despre aceste operatiuni. Pentagonul si serviciile de informatii ezita sa-l informeze pe presedinte despre operatiunile in curs de desfasurare impotriva Rusiei “de teama reactiei sale si a posibilitatii ca el sa le anuleze sau sa discute despre ele cu oficiali straini, ca in 2017, cand a mentionat o operatiune sensibila in Siria in fata ministrului rus de externe”, explica The New York Times.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *