Donald Trump anunta ca se va intalni cu Kim Jong-un „in mai sau la inceputul lui iunie”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele american Donald Trump a declarat luni ca intentioneaza sa se intalneasca cu liderul nord-coreean Kim Jong-un luna viitoare sau la inceputul lui iunie si si-a exprimat speranta ca discutiile vor duce in cele din urma la sistarea programului de arme nucleare al Coreei de Nord, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

„Ne vom intalni cu ei undeva in mai sau la inceputul lui iunie si cred ca va exista un mare respect de ambele parti si sa speram ca vom putea ajunge la un acord de denuclearizare a Coreei de Nord”, le-a declarat Trump reporterilor la inceputul unei reuniuni de cabinet. „Ei asa au spus. Noi asa am spus. Sa speram ca va fi o relatie care sa fie mult diferita de ceea ce a fost multi, multi ani”, a continuat liderul de la Casa Alba.

Coreea de Nord a transmis SUA ca este pregatita sa discute denuclearizarea Peninsulei Coreea la intalnirea dintre Kim si Trump, a declarat duminica pentru Reuters o oficialitate americana sub rezerva anonimatului, adaugand ca reprezentanti americani si nord-coreeni au avut contacte secrete recent in care Phenianul si-a confirmat direct disponibilitatea de a participa la summitul fara precedent dintre cei doi lideri.

Contactele, aflate inca in stadiu incipient, au implicat oficialitati ale Departamentului de Stat care au discutat cu reprezentanti ai Coreei de Nord, aparent prin intermediul misiunii Phenianului la Natiunile Unite, iar agenti de informatii din ambele parti au folosit un canal de comunicare separat, a mai spus sursa citata. Inainte, Washingtonul se baza indeosebi pe asigurarile date de sud-coreeni cu privire la intentiile lui Kim.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole