Donald Trump, asteptat intr-o vizita in Coreea de Sud la 7 noiembrie, in cadrul turneului sau in Asia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele SUA, Donald Trump, este asteptat la 7 noiembrie intr-o vizita de doua zile in Coreea de Sud, unde se va intalni cu omologul sau sud-coreean Moon Jae-in, a anuntat marti un purtator de cuvant al presedintiei de la Seul, citat de Yonhap, informeaza AGERPRES.

„Am tot incercat sa-l invitam pe presedintele american intr-o vizita de trei zile, convenind in cele din urma ca presedintele Trump si sotia sa sa soseasca in dimineata zilei de 7 noiembrie, dar am luat in considerare si dificultatile legate de asigurarea unui protocol diplomatic corespunzator in cazul in care el si sotia lui vor ajunge in Coreea de Sud noaptea tarziu „, a specificat purtatorul de cuvant Park Soo-hyun.

Vizita presedintelui Donald Trump in Coreea de Sud fusese anuntata luni de Casa Alba, potrivit unui comunicat, citat de Yonhap.

Discutiile ocazionate de vizita lui Donald Trump la Seul se vor axa pe relatiile bilaterale si dosarul nuclear nord-coreean, conform textului mentionat.

„In timpul vizitei sale in Republica Coreea, la 7 noiembrie, presedintele american va avea o intalnire bilaterala cu seful statului sud-coreean Moon Jae-in si va efectua o vizita la fortele armate ale SUA in Coreea de Sud”, a indicat Casa Alba.

Presedintele SUA va sustine un discurs in parlamentul de la Seul, „unde va celebra alianta durabila si prietenia de durata dintre Statele Unite si Coreea de Sud si va lansa un apel catre comunitatea internationala sa exercite presiune maxima impotriva Coreei de Nord”.

Donald Trump va sosi la Seul dupa o vizita in Japonia, unde este asteptat la 5 noiembrie.

Dupa aceea, conform comunicatului Casei Albe, citat de Yonhap, Donald Trump se va deplasa la 8 noiembrie la Beijing pentru o serie de evenimente bilaterale, comerciale si culturale. Cu aceasta ocazie, el se va intalni cu omologul sau chinez Xi Jinping.

Vizita lui Trump in Coreea de Sud se inscrie in cadrul turneului sau de 12 zile in Asia, ce va culmina cu participarea sa la summitul APEC (Forumul de cooperare economica Asia-Pacific), programat sa aiba loc la Da Nang, in Vietnam.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole