Donald Trump cere producatorilor auto sa construiasca noi fabrici in Statele Unite

Presedintele Donald Trump s-a intalnit marti cu sefii celor mai mari producatori auto din Statele Unite pentru a-i stimula sa creeze mai multe locuri de munca si sa faca mai multe vehicule in tara, in caz contrar urmand sa se confrunte cu taxe mai ridicate, transmite Euronews, informeaza AGERPRES.

Presedintele SUA le-a spus sefilor de la General Motors (Mary Barra), Ford (Mark Fields) si Fiat Chrysler (Sergio Marchionne) ca vrea sa reduca reglementarile pentru a-i stimula sa construiasca noi fabrici de asamblare in Statele Unite.

“Aducem industria inapoi in SUA, reducem in mod semnificativ taxele si reducem reglementarile care nu sunt necesare. Vrem reglementari, dar vrem unele reale, care sa insemne ceva. Vom face procedurile mult mai simple pentru companiile auto si pentru toti cei care vor sa faca afaceri in SUA”, a declarat Donald Trump.

Acesta i-a asigurat pe producatorii auto ca va accelera aprobarile de mediu.

“Intr-un mod cuprinzator, sunt o persoana care lupta impotriva poluarii mediului, cred in asta, dar a scapat de sub control. Vom face o procedura foarte rapida, prin care vom acorda sau nu permise companiilor auto, dar vom sti asta foarte rapid. Si, in linii mari, vom da aceste permise. Deci, vom avea o atitudine prietenoasa”, a spus Trump.
Dupa intalnire, directorul general al Ford, Mark Fields, a afirmat ca este incurajat de politicile economice ale lui Donald Trump, pe care l-a laudat pentru intentia de retragere din Parteneriatul Trans-Pacific (TPP).

“In mod repetat am declarat ca sursa tuturor barierelor comerciale o reprezinta manipularea valutara si TPP nu a reusit sa gestioneze asta. Apreciem curajul presedintelui de a iesi dintr-un acord comercial gresit”, a declarat Fields.
Mary Barra, directorul general al General Motors (GM), s-a referit la oportunitatea imensa de a lucra impreuna cu Executivul pentru imbunatatirea competitivitatii, crearea de locuri de munca si siguranta.

Saptamana trecuta, General Motors a anuntat un plan de investitii de un miliard de dolari in Statele Unite si va muta o parte din productia din Mexic.

Cel mai mare producator auto american vrea sa faca investitii masive in fabrici in urmatorii ani, sa angajeze sau sa pastreze 1.000 de angajati la facilitatile existente din SUA. In 2016, GM anunta investitii de cel putin 2,9 miliarde de dolari in SUA, pentru productia de motoare si vehicule.

Luna aceasta, Ford Motor a anuntat ca va anula planificata investitie de 1,6 miliarde de dolari intr-o fabrica din Mexic si va investi 700 de milioane de dolari in uzina sa din Michigan, SUA, unde vor fi angajate inca 700 de persoane. Anuntul vine dupa ce presedintele Donald Trump a amenintat ca va impune taxe masive celui mai mare producator din SUA, General Motors, pentru ca fabrica unele modele Chevrolet Cruze in Mexic.

Tot saptamana trecuta, cei mai mari producatori auto din Coreea de Sud au anuntat majorarea investitiilor lor in SUA in urmatorii cinci ani si posibilitatea construirii unei noi fabrici.

Hyundai si compania sa afiliata, Kia, au informat ca intentioneaza sa investeasca 3,1 miliarde de dolari in SUA, in urmatorii cinci ani, fata de suma de 2,1 miliarde de dolari cheltuita in perioada 2011 — 2016. Compania din Coreea de Sud ar putea produce modelul Genesis si un SUV in SUA, a afirmat presedintele Hyundai Motor, Chung Jin-haeng.

Hyundai ia in considerare extinderea fabricii sale din Montgomery, Alabama, unde produce sedanurile Sonata si Elantra si crossover-ul Santa Fe.

Pentru acest an, GM a programat cheltuieli de capital de aproximativ noua miliarde de dolari, inclusiv pentru noile modele si modernizarea fabricilor. SUA nu mai este cea mai mare piata auto din lume pentru GM, titlul merge spre China, unde producatorul auto va introduce anul acesta 18 modele noi sau restilizate.

GM a dat recent asigurari ca va continua sa investeasca in Mexic. In 2014, compania a anuntat ca va investi cinci miliarde de dolari in noile fabrici din aceasta tara si va crea 5.600 de locuri de munca.

Producatorii auto americani ar trebui sa inceapa asamblarea masinilor in Statele Unite, daca vor sa faca afaceri in tara, a afirmat recent Donald Trump.

“Companiile auto si altele, daca vor sa faca afaceri in tara noastra, trebuie sa inceapa sa produca din nou aici. Castigam!”, a declarat Donald Trump, intr-un mesaj postat pe Twitter.

Luna aceasta, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a anuntat o investitie in SUA de un miliard de dolari in brandul Jeep si crearea unui numar de 2.000 de locuri de munca. Producatorul italo-american va folosi banii pentru extinderea fabricilor sale din statele Michigan si Ohio si va muta productia modelului Ram din Mexic in SUA.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajati si 67 de fabrici in intreaga lume. Al doilea mare producator auto din SUA, Ford, este prezent si pe piata din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1