Donald Trump i-a oferit Italiei ajutor in finantarea datoriei publice pentru anul viitor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele american Donald Trump i-a declarat premierului italian Giuseppe Conte, in timpul unei intrevederi recente la Washington, ca SUA sunt gata sa-i ofere Italiei ajutor in finantarea datoriei publice anul viitor, informeaza vineri Corriere della Sera, citat de Reuters, transmite AGERPRES.

Citand, fara a-i numi, trei oficiali italieni de rang inalt, publicatia sustine ca Trump i-a facut aceasta oferta lui Conte in timpul intrevederii pe care a avut-o cu acesta in iulie, la Washington.

Potrivit cotidianului, premierul a vorbit despre aceasta oferta cu oficiali italieni dupa ce a revenit de la Washington, dar nu a explicat ce forma concreta ar putea lua acest ajutor.

Biroul de presa nu a putut fi contactat deocamdata pentru comentarii pe subiect, adauga Reuters.

Italia avea la inceputul anului 2018 o datorie publica enorma in valoare de 2,256 trilioane de euro, dupa ce a adaugat alte 36,6 miliarde de euro in perioada 2016-2017. Cea de-a patra economie ca marime a zonei euro a adunat o datorie care a crescut de la 2,137 trilioane de euro la sfarsitul anului 2014 la 2,256 trilioane de euro in 2017.

Comisia Europeana a avertizat, in cel mai recent raport privind sustenabilitatea datoriilor publice in zona euro, ca Italia ramane expusa la ‘riscuri nefavorabile’ prin mentinerea unei astfel de datorii publice masive comparativ cu PIB-ul sau.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2