septembrie 26, 2021

Donald Trump: Japonia va achizitiona 105 avioane de lupta americane F-35 suplimentar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Japonia va cumpara 105 avioane de lupta americane F-35 suplimentar, a anuntat luni presedintele SUA, Donald Trump, in finalul intalnirii sale cu premierul nipon Shinzo Abe, cu ocazia vizitei pe care o efectueaza de sambata in Tara Soarelui Rasare, informeaza France Presse, transmite AGERPRES.

‘Statele Unite sustin eforturile Japoniei pentru a-si imbunatati capacitatile de aparare, iar in ultimele luni i-am trimis o cantitate importanta de echipamente militare’, a declarat Trump in cursul unei conferinte de presa, anuntand ‘intentia Japoniei de a achizitiona 105 de F-35 noi’.

Japonia, care anuntase la sfarsitul anului 2011 achizitionarea a 42 de F-35, este cu aceasta noua comanda primul client international pentru acest avion de lupta de generatia a cincea.

In realitate, arhipelagul se angajase inca in decembrie in acest contract, ridicand la 147 numarul avioanelor de vanatoare stealth aflate in posesia sa, potrivit unui comunicat al constructorului de avioane american Lockheed Martin dat publicitatii la acea vreme.

Guvernul premierului Shinzo Abe, care a anuntat in decembrie un buget record pentru aparare, a crescut importurile de echipamente militare americane la presiunea lui Donald Trump, noteaza AFP. Scopul este de a contracara amenintarea militara dinspre China, dar de asemenea de a reduce dezechilibrul comercial cu SUA, denuntat in mod regulat de catre presedintele american.

Lansat la inceputul anilor 1990, modelul F-35 este produs de Lockheed Martin, iar motoarele sale de catre un alt constructor american, Pratt & Whitney.

Potrivit cifrelor oficiale, 390 de F-350 au fost livrate in lumea intreaga. Este cel mai scump program de armament din istoria militara a SUA, cu un cost total estimat la aproape 400 de miliarde de dolari pentru armata americana, pentru un obiectiv de aproximativ 2.500 de aparate care urmeaza sa fie produse in deceniile urmatoare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2