Donald Trump: Marea Britanie va vota pentru iesirea din UE din cauza ingrijorarilor legate de migratie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

ue steaguriCandidatul prezidential republican Donald Trump a declarat ca in opinia sa Marea Britanie va vota pentru parasirea Uniunii Europene (UE) la referendumul din iunie din cauza preocuparilor pentru migratie, relateaza joi Reuters.

‘Cu nebunia care se intampla cu migratia, cu oameni care vin de peste tot, cred ca Marea Britanie pana la urma se va separa de UE, asta este opinia mea’, a declarat Donald Trump intr-un interviu pentru televiziunea ITV difuzat joi.

Marea Britanie va organiza la 23 iunie un referendum privind apartenenta la Uniunea Europeana la 23 iunie.

Migratia este una dintre principalele preocupari ale cetatenilor britanici, potrivit sondajelor de opinie care arata ca votantii sunt divizati in ceea ce priveste ramanerea in UE. Trump a precizat in interviul pentru ITV ca nu sustine vreuna dintre cele doua pozitii la referendumul britanic.

Premierul britanic David Cameron a promis in 2010 ca va reduce nivelul anual al migratiei in Marea Britanie sub 100.000, dar acesta a crescut pana la 323.000 in septembrie 2015.

Jumatate dintre migrantii care intra in Marea Britanie sunt din alte tari membre UE, care se pot deplasa liber in blocul comunitar in baza principiului libertatii de circulatie.

Miercuri, postul ITV a difuzat extrase din interviul cu Donald Trump, in care acesta afirma, printre altele, ca musulmanii nu reusesc sa raporteze activitati suspecte si trebuie sa faca mai mult pentru a ajuta la prevenirea atentatelor precum cele de marti de la Bruxelles in care au fost ucise cel putin 30 de persoane.

‘Cand sesizeaza nereguli trebuie sa le raporteze, dar ei (musulmanii) nu le raporteaza si asta este o mare problema’, a afirmat Donald Trump.

Detalii pe agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *