Donald Trump promite ca se va implica personal in negocieri pentru a reduce costul constructiei zidului de la granita cu Mexicul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele SUA, Donald Trump, a afirmat sambata ca in relatarile din presa se exagereaza estimarea costurilor pentru ridicarea unui zid la granita cu Mexicul si a promis ca aceste costuri vor scadea dupa ce el se va implica direct in negocieri, dand exemplul altor initiative pentru care a obtinut deja scaderi importante de pret, relateaza agentia EFE, informeaza AGERPRES.

„Citesc ca marele zid de la granita va costa mai mult decat a estimat guvernul, dar inca nu m-am implicat in negocieri sau in proiectare. Atunci cand o voi face, pretul va scadea foarte mult, la fel cum s-a intamplat cu avionul de vanatoare F-35 sau cu programul Air Force One”, a asigurat Trump intr-o postare pe Twitter, cuvintele „zid” si „foarte mult” fiind scrise cu majuscule.

Potrivit presedintelui Camerei Reprezentantilor, republicanul Paul Ryan, Congresul american este dispus sa aloce intre 13 si 15 miliarde de dolari pentru constructia acestui zid cu ajutorul caruia Trump spera ca va opri intrarea in SUA a imigrantilor ilegali, a traficantilor de droguri si a altor infractori.

Insa compania de consultanta financiara Bernstein Research estimeaza ca pretul acestui zid va fi de circa 25 de miliarde de dolari, dublu fata de cat ar costa o noua autostrada care sa lege cele doua coaste ale SUA.

Totusi, presedintele Donald Trump a reusit sa obtina din partea companiilor Lockheed Martin si Boeing reduceri semnificative de pret pentru achizitia avioanelor multirol F-35 si a unui nou avion prezidential, dupa ce a criticat bugetele exagerate alocate acestor programe si a amenintat respectivele societati cu anularea contractelor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2