Donald Trump saluta ”potentialul stralucitor” al Coreii de Nord

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a subliniat duminica “potentialul stralucitor” al Phenianului, lovit de severe sanctiuni internationale, si a confirmat ca o echipa americana se afla in Coreea de Nord pentru a pregati istorica sa intalnire cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

“Echipa noastra americana a ajuns in Coreea de Nord pentru pregatirile summitului meu cu Kim Jong Un”, a scris presedintele SUA pe Twitter, confirmand ultimele rasturnari de situatie in aceasta saga diplomatica cu un obiectiv totusi crucial avut in vedere: denuclearizarea Peninsulei Coreene unde Nordul si Sudul continua sa fie tehnic in razboi, la 65 de ani dupa incheierea conflictului.

 

“Coreea de Nord are un potential stralucitor si va fi o mare natiune economica si financiara intr-o buna zi. Kim Jong Un este de acord cu mine in aceasta privinta. Asta se va intampla!”, a mai scris el, fara sa precizeze daca se refera la faimosul summit ori la un viitor prosper pentru Coreea de Nord.

Anterior in cursul zilei de duminica, Departamentul de Stat anuntase ca o delegatie americana discuta cu responsabili nord-coreeni la Panmunjon, in Zona demilitarizata (DMZ) dintre cele doua Corei, despre un posibil summit SUA-Coreea de Nord.

“Continuam sa ne pregatim pentru o intalnire intre presedintele Donald Trump si liderul nord-coreean, Kim Jong Un”, a precizat purtatoarea de cuvant a diplomatiei de la Washington, Heather Nauert, intr-un comunicat.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2